Sistem ticketing si info touch-uri pentru somerii botosaneni!

Sistem ticketing si info touch-uri pentru somerii botosaneni!
Desi exista someri care abia stiu sa citeasca si nu au folosit in viata lor tehnologia moderna, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani va implementa un proiect care are ca obiectiv modernizarea serviciului public de ocupare.

Mai exact, somerii nu vor mai trebui sa stea pe holuri si sa se ingramadeasca pentru a prinde un loc la rand, acestia vor avea la dispozitie sali de asteptare dotate cu sisteme de ticketing. In plus, vor fi montate si LCD-uri de pe care oamenii vor putea sa afle care este oferta locurilor de munca si ce servicii ofera AJOFM.

AJOFM Botosani a semnat deja contractul de finantare, avand ca parteneri in cadrul acestui proiect si Agentiile de Somaj din Alba, Piatra Neamt, Brasov si Braila, fiind primul proiect de acest gen din tara.

"Proiectul vizeaza modernizarea servicului public de ocupare, vor fi dotate in cele 5 servicii publice de ocupare judetene sali de asteptare. Totodata, se vor achizitiona sisteme de ticketing, astfel incat persoanele sa nu mai stea la rand, vor intra pe baza unui bon de ordine. Vor fi achizitionate 5 LCD-uri de dimensiuni mari pentru a se face afisarea locurilor de munca, ofertele angajatorilor, serviciile pe care le oferim si se vor achizitiona 15 info touch-uri, cu soft adecvat pentru a depune declaratia unica care va trebui transferata automat la Ministerul de Finante, dar si informatii care vor fi oferite angajatorilor si somerilor prin intemrdiul acestor info touch-uri", a spus Gabriela Vranciuc, purtator de cuvant in cadrul AJOFM Botosani.

Reprezentantii AJOFM nu isi fac probleme ca somerii nu se vor descurca cu noile sisteme si spun ca pe fiecare aparat vor fi montate instructiuni de utilizare, iar pentru inceput oamenii vor fi indrumati de un angajat al AJOFM.

Durata de implementare a proiectului este de doi ani, valoarea fiind de circa 2,2 milioane de lei. Finantarea se realizeaza din fonduri europene.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
137

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
128

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

astăzi, 15:40
53

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru...