Sinodul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei îi cere Episcopului de Huşi să nu mai slujească

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei îi cere Episcopului de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, filmat în ipostaze compromiţătoare, să nu mai slujească până la şedinţa Sfântului Sinod.

Sinodul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei îi cere Episcopului de Huşi să nu mai slujească

Potrivit unui comunicat transmis de Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, vineri a avut loc Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la care au participat toţi membrii acestui for bisericesc.

"În cadrul acestei întruniri s-a discutat din nou situaţia creată în jurul acuzaţiilor aduse Episcopului Corneliu de Huşi, cu referire la presupuse abateri de natură morală. Ca rezultat al discuţiilor care au avut loc, ierarhii prezenţi au solicitat Episcopului Huşilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe bisericeşti, până la proxima şedinţă a Sfântului Sinod când se va aborda acest subiect, urmând ca Părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări", se arată în comunicat.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) se va întruni în zilele de 17 şi 18 august pentru a analiza măsurile care se impun în cazul Episcopului Huşilor, filmat în ipostaze compromiţătoare.

Pe 30 iunie procurorii DNA Iaşi i-au trimis în judecată pe Sebastian Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, şi Mihai Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, judeţul Vaslui, pentru că l-ar fi şantajat pe Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

DNA susţinea că un înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române ar fi fost şantajat de trei preoţi cu materiale presupus compromiţătoare, cerând în schimb funcţii şi bani, iar surse judiciare declarau atunci corespondentului MEDIAFAX că persoana şantajată este Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeau. Reprezentanţii Episcopiei Huşi declarau că imaginile ar fi, potrivit episcopului, trucate şi un răspuns asemănător a venit şi din partea avocatului Episcopului Corneliu Bârlădeanu.

"Clientul meu nu recunoaşte sub nicio formă imaginile respective, susţine sută la sută că sunt trucate, că probabil aşa cum aţi văzut, eu nu le-am văzut foarte bine, sunt blurate şi în acelaşi timp se vede că s-a intervenit pe ele, deci clientul nu se recunoaşte în film şi a negat tot timpul că ar fi existat filme cu el", declara avocatul Liviu Bran.

Pe de altă parte, însă, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că după ce a analizat imaginile cu doi bărbaţi întreţinând relaţii sexuale apărute în spaţiul public, poate confirma că unul dintre aceştia este Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeau. Vasile Bănescu a precizat că Episcopul Huşilor va fi sfătuit, cel mai probabil, să se retragă din funcţie.

La rândul său, Episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, a făcut o plângere la DIICOT, acuzând că a fost defăimat, după ce a apărut în ipostaze intime alături de un bărbat.

Sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...