Sancţiuni pentru operatorii ce exploatează pădurile botoşănene

21 de controale la pas prin pădurile botoşănene au făcut comisarii de mediu în ultimele luni, iar constatările au lăsat de dorit.

Sancţiuni pentru operatorii ce exploatează pădurile botoşănene

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

În ultimele cinci luni, comisarii botoşăneni din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au făcut controale ce au urmărit verificarea modului în care agenţii economici care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră respectă prevederile legale în domeniul protecţiei mediului, regimului ariilor naturale protejate, a conservării habitatelor naturale, a florei şi a faunei sălbatice, precum şi gestionarea deşeurilor rezultate în urma procesului de obţinere a materialelor lemnoase.

"Urmare a acestor acţiuni de control, comisarii au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, trei avertismente şi o amendă în valoare de 1.000 lei. Amenda a fost aplicată din cauza lipsei registrului de control. Controalele au fost efectuate în exploataţiile forestiere de pe raza ocoalelor silvice Botoşani, Darabani, Truşeşti, Flămânzi şi Dorohoi," arată Cristina Kashyap, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu.

Garda Naţională de Mediu avertizează operatorii economici care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră, că aceste acţiuni vor continua, iar în caz de nerespectare a legislaţiei protecţiei mediului, amenzile vor fi pe măsura "derapajelor" constatate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Iniţiativa fără precedent a unui botoşănean plecat în Anglia, pornită din experienţa proprie. “Un drum sau două în plus nu e mare lucru, nu sărăcesc”

astăzi, 09:19
888

Cezar Covataru a povestit pentru Ştiri.Botoşani.Ro despre motivele care l-au determinat să plece din ţară, despre primele zile în mijlocul londonezilor, dar şi despre planul său de a-şi ...

Două zile până la anunţata vizită a ministrului Daea la Manoleasa! Sistemul de irigaţii nu funcţionează încă

Marţi, 27 Iunie 2017
1757

În urmă cu două săptămâni, ministrul Agriculturii, Petre Daea, făcea o vizită de lucru în judeţ- cu dublu scop: campania electorală de la Vlăsineşti şi, pe parte administr...

Botoşăneanul din inima Londrei: Va ajuta 12 români care ajung în capitala Marii Britanii

Marţi, 27 Iunie 2017
3141

În urmă cu trei ani, botoşăneanul Cezar Covataru părăsea ţara natală, sătul de piedicile care-i puseseră afacerea pe butuci. Povesteşte că blocarea tuturor proiectelor de infrastructu...