Sancţiuni pentru operatorii ce exploatează pădurile botoşănene

21 de controale la pas prin pădurile botoşănene au făcut comisarii de mediu în ultimele luni, iar constatările au lăsat de dorit.

Sancţiuni pentru operatorii ce exploatează pădurile botoşănene

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

În ultimele cinci luni, comisarii botoşăneni din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au făcut controale ce au urmărit verificarea modului în care agenţii economici care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră respectă prevederile legale în domeniul protecţiei mediului, regimului ariilor naturale protejate, a conservării habitatelor naturale, a florei şi a faunei sălbatice, precum şi gestionarea deşeurilor rezultate în urma procesului de obţinere a materialelor lemnoase.

"Urmare a acestor acţiuni de control, comisarii au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, trei avertismente şi o amendă în valoare de 1.000 lei. Amenda a fost aplicată din cauza lipsei registrului de control. Controalele au fost efectuate în exploataţiile forestiere de pe raza ocoalelor silvice Botoşani, Darabani, Truşeşti, Flămânzi şi Dorohoi," arată Cristina Kashyap, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu.

Garda Naţională de Mediu avertizează operatorii economici care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră, că aceste acţiuni vor continua, iar în caz de nerespectare a legislaţiei protecţiei mediului, amenzile vor fi pe măsura "derapajelor" constatate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1792

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1847

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1145

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...