Romania: Batrana care isi tinea piciorul in pod a castigat procesul cu primaria, la o saptamana dupa moarte

Romania: Batrana care isi tinea piciorul in pod a castigat procesul cu primaria, la o saptamana dupa moarte
Deznodamant tardiv pentru o batrana de 94 de ani din Alba, care s-a judecat cu autoritatile pentru ca nu i-au dat ajutor de handicap, desi nu avea un picior.

In cele din urma a castigat procesul cu primaria, dar sentinta a venit prea tarziu. In urma cu o saptamana, bunica s-a prapadit, relateaza Stirile Protv.

Fiica ei, care a ingrijit-o zi de zi, i-a indeplinit si ultima dorinta: a ingropat-o cu piciorul pe care il amputase chiar ea, in urma cu 14 ani, si care fusese pastrat in podul casei.
 
Batrana suferea de artrita, iar cand boala i s-a agravat si piciorul drept s-a cangrenat de la genunchi in jos, medicii au decis sa i-l amputeze.

Paraschiva, femeie simpla, cu spaima de doctori, nici nu a vrut sa auda si a plecat acasa. Dupa sase luni, chiar fata ei s-a hotarat sa rezolve problema.

"Am vazut cum i se tinea piciorul, numai intr-un pic de piele, in 2 tendoane si i l-am taiat cu o foarfeca, l-am pus in lada, ca a zis sa nu il arunc, sa o ingrop cu el", a declarat Marioara Cirebea, fiica batranei.

Cu toate ca era clar ca sarmana femeie nu se putea descurca singura, primaria nu a mai fost de acord sa-i acorde un ajutor prin care sa-i poata fi platit un insotitor.

"In 2010 ne-au taiat indemnizatia si i-am dat in judecata ca sa ne obtinem drepturile. Am vrut la un moment dat sa le duc piciorul, sa vada ca e handicapata", povesteste ginerele batranei.

Procesul anevoios s-a incheiat abia acum.

"Banii se vor da retroactiv rudelor, primaria a fost executata silit sa dea suma de 10.830 de lei", a declarat presedintele Sindicatului Persoanelor cu Dizabilitati Alba.

Familia femeii spune ca macar acum batrana are sufletul impacat, ca in urma ei s-a facut dreptate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
251

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
151

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
227

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...