România: 81 de cazuri confirmate, printre care o fată de 16 ani testată pozitiv. Peste 5000 de morți la nivel mondial, iar Europa a devenit epicentrul pandemiei

România: 81 de cazuri confirmate, printre care o fată de 16 ani testată pozitiv. Peste 5000 de morți la nivel mondial, iar Europa a devenit epicentrul pandemiei

O adolescentă de 16 ani și alte cinci persoane sunt cele mai recente cazuri cu coronavirus confirmate în România. Bilanțul a urcat la 81 de cazuri în România, dintre care 6 s-au vindecat.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, ultimii 6 pacienți anunțați vineri după-amiază sunt din județele Brașov și Covasna, București și Prahova.

Din fericire, majoritatea celor diagnosticați sunt în stare bună, transmit medicii.

La nivel mondial Pandemia de Covid-19 a provocat moartea a 5.043 de persoane, majoritatea în China continentală, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP pe baza unor cifre oficiale.

3.176 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în China continentală, 1.016 în Italia şi 514 în Iran, ţările cele mai afectate de Covid-19 unde s-au înregistrat şi cele mai multe decese.

De la apariţia virusului în decembrie anul trecut, peste 134.300 de persoane au fost infectate, în 121 de ţări şi teritorii.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut și în Spania. Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în Spania la 4.209 şi cel al deceselor provocate de Covid-19 la 120, potrivit televiziunii La Sexta.

De asemenea, șapte morţi şi peste 2.300 de cazuri de coronavirus sunt înregistrate și în Germania.

Statul german este singurul din Europa a declarat că se așteaptă la ce e mai rău din partea coronavirusului.

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că până la 70% din populaţie ar putea fi infectată cu noul coronavirus care se răspândeşte la nivel global.

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, în timpul unei conferinţe de presă desfăşurate la Berlin, că până la 70% din populaţie ar putea fi infectată.

„Când virusul există deja, populaţia nu mai are imunitate şi nu există terapie, atunci 60 - 70% din aceasta va fi infectată", a declarat Merkel.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
332

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
184

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
131

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...