Risti inchisoare daca dai muzica prea tare sau folosesti bormasina - proiect de lege

Risti inchisoare daca dai muzica prea tare sau folosesti bormasina - proiect de lege

Cei care continua sa tulbure linistea vecinilor intre orele 22.00 - 8.00 si 13.00 - 14.00, desi au fost avertizati de politie, risca inchisoarea, se arata intr-un proiect de lege pus in dezbatere publica, joi, de MAI.

Inchisoarea, in acest caz, poate fi de 3 luni pana la 2 ani, se arata in initiativa legislativa din domeniul ordinii si sigurantei publice, care modifica si completeaza Legea nr.61/199.

Si daca se organizeaza nunti in corturi sau petreceri private (in locuinta sau sediul unei firme aflate in vecinatatea apartamentelor) in care se se foloseste "aparatura muzicala la intensitate", iar cei in cauza au fost deja avertizati de politisti, insa nu au luat masuri, pedeapsa este aceeasi: inchisoare de la 3 luni la 2 ani.

De altfel, este pedepsita in acelasi mod "tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma".

In proiectul de lege aflat in dezbatere publica se arata ca orice persoana care a fost avertizata de politisti sa intrerupa astfel de activitati, dar nu procedeaza intocmai, "si prin aceasta tulbura folosinta locuintei locatarilor dintr-un imobil" va fi pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani.

Pana acum, legea prevedea ca astfel de fapte erau doar contraventii, nu si infractiuni.

Acelasi prioect de lege prevede si ca vor putea fi sanctionati si cei care folosesc expresii sau gesturi jignitoare la adresa politistilor. (Ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...