REVOLTATOR! Batrana tinuta 4 ore in ambulanta, in fata Spitalului de Recuperare, fiindca i s-a refuzat internarea! FOTO, VIDEO

REVOLTATOR! Batrana tinuta 4 ore in ambulanta, in fata Spitalului de Recuperare, fiindca i s-a refuzat internarea! FOTO, VIDEO
O batrana in varsta de 73 de ani, din localitatea Rauseni, a devenit victima sistemului medical defectuos din Romania, dupa ce a stat mai bine de 4 ore intr-o ambulanta, pentru ca i s-a refuzat internarea.

Elvira S. a fost internata timp de 4 luni la Spitalul de Boli Infectioase "Sf. Maria" din Iasi, iar luni, 30 martie 2015, s-a facut o solicitare catre Serviciul Judetean de Ambulanta Botosani pentru un transfer al pacientei catre Spitalul de Recuperare "Sf. Gheorghe" din Botosani.



Marti dimineata, o ambulanta de la Botosani a plecat spre Iasi cu un alt caz, iar la intoarcere a preluat-o pe Elvira S. Ambulanta a ajuns la Botosani la ora 14:00, insa batrana nu a putut fi internata. Motivul? Rudele spun ca doctorul care ar fi trebuit sa o preia pe pacienta, dr. Hanora Cristina Ivanov, nu era la spital si nici nu "i-a lasat scris" medicului de garda.

"M-a sunat fratele meu de la Dorohoi si mi-a spus ca de patru ore soacra lui sta in ambulanta. S-a dus asistenta la Spitalul de Recuperare, cu transfer de la Iasi si sta in masina ca nu o primeste. A fost un aviz de la doamna doctor Ivanov, s-a vorbit la Iasi si s-a facut transferul, iar acum medicul de garda nu o primeste pentru ca probabil doamna doctor nu a lasat scris. Nu e normal asa.", a spus o ruda a femeii.



Dupa 4 ore de stat in ambulanta, batrana este obosita, atat fizic, cat si psihic. Se simtea rau si avea tensiunea crescuta.

"Doamna doctor nu e si nu raspunde, iar domnul doctor nu ma interneaza ca nu i-a lasat scris. Stau in ambulanta, unde sa stau? De la ora 14:00 stau in ambulanta si acum e ora 18:00. Eu am sonda si am pampers. Ma simt rau, nu ma simt bine. Mi-a crescut si tensiunea.", a marturisit Elvira S.
Abia dupa zeci de telefoane de la Botosani la Iasi si de la Iasi la Bucuresti, si doar cu interventia reprezentantilor Ministerului Sanatatii, femeia a fost primita la Spitalul de Recuperare.

“Acum dupa 4 ore o va interna, cu ajutorul presei si am inteles ca s-a ajuns si la ministrul Sanatatii cu aceasta problema, pentru ca au sunat cei de la Iasi", a spus ruda batranei.



Doctorul Marius Pralea, medic de garda la Spitalul de Recuperare "Sf. Gheorghe", a spus ca nu a putut sa o interneze pe femeie pentru ca doctorul Hanora Cristina Ivanov i-a spus ca nu si-a dat avizul pentru un transfer, ci pentru o consultatie.

"Am vazut si eu biletul de trimitere din Iasi si am luat legatura cu doamna doctor Ivanov, care ne-a spus ca nu si-a dat avizul pentru un transfer, ci si-a dat avizul pentru o programare la consultatie in ambulatoriu si eventual o programare la internare, ulterior dupa evaluarea pacientului", a declarat medicul de garda, dr. Marius Pralea.

In afara faptului ca batrana a suportat cu greu cele patru ore scurse in ambulanta, sa nu uitam ca acea ambulanta a fost tinuta pe loc in tot acest timp. Poate ca un pacient ar fi avut nevoie de ajutor!







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
135

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
106

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
168

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...