Revolta unui consilier local: Prea multe persoane intră gratis la spectacolele Teatrului M. Eminescu și ale Filarmonicii. "Este scandalos!"

Revolta unui consilier local: Prea multe persoane intră gratis la spectacolele Teatrului M. Eminescu și ale Filarmonicii. "Este scandalos!"

Un consilier local s-a arătat revoltat de faptul că la spectacolele Teatrului "Mihai Eminescu" și ale Filarmonicii Botoșani se dau prea multe invitații, iar persoane care vor să plătească un bilet nu pot face acest lucru pentru că mare parte din locuri sunt ocupate de cei care intră pe gratis.

Consilierul local Eugen Țurcanu a spus că nu este normal ceea ce se întâmplă și a cerut de la cele două instituții de cultură o situație cu numărul de bilete vândute, dar și al invitațiilor oferite.

Țurcanu a propus implementarea unui sistem de rezervări online pentru a da posibilitatea cât mai multor cetățeni să ia parte la spectacole.

"Îi felicit pentru programul pe care l-au pregătit pentru sărbători, Teatrul M. Eminescu a pus în scenă niște piese noi, foarte apreciate de public, Filarmonica de Stat un concert de Anul Nou. Aș dori să ni se dea  o situație cu numărul de bilete vândute la aceste spectacole și număr de invitații care au fost date. Cred că mai bine de trei sferturi au fost invitații, oamenii care doreau să cumpere un bilet care costa 20 de lei la o piesă de teatru nu mai găseau, oameni care își permit să dea 20 de lei. Nu le era la unii suficient că aveau invitație pentru două persoane, veneau cu tupeu, cu lipsă de bun simț, și au cerut încă 2,3, 5 locuri. Pur și simplu mi se pare scandalos. Aș doi ca aceste instituții de cultură ale noastre să își implementeze un sistem de rezervări online, să intrăm și noi în rând cu lumea. Înțeleg că poate 10-20% trebuie să aibă la protocol pentru invitați de marcă, dar să nu fie o regulă să intre la aceste spectacole pe degeaba toată lumea. Chiar mulți își permit să plătească un bilet. Mi se pare strigător la cer să nu faci acest lucru", a spus Eugen Țurcanu.

 

 

Spune-ne opinia ta