Restructurarea aparatului bugetar, "un medicament amar, dar care poate insanatosi functionarea administratiei publice"

Primul-ministru Emil Boc a avut duminica o videoconferinţă cu prefecţii, în cadrul căreia s-a referit la situaţia inundaţiilor, restructurarea aparatului bugetar la nivel local şi central, absorbţia fondurilor europene şi măsurile de stimulare a activităţii economice promovate de Guvern.

În ceea ce priveşte restructurarea aparatului de stat, premierul a arătat că "este o operaţie dureroasă, medicamentul este amar, dar este singurul care poate însănătoşi funcţionarea administraţiei publice din România. De aceea am ales această soluţie a impunerii standardelor de cost".

El a subliniat că este vorba despre un proces care nu va ocoli pe nimeni, în context cerând prefecţilor să trateze cu maximă responsabilitate, înţelegere şi disponibilitate pentru dialog problema disponibilizărilor rezultate în urma restructurării administraţiei locale.

"În acest moment, avem ca alternative pentru cei care intra în procesul de disponibilizare posibilitatea de a participa la procesul de recalificare si formare profesionala, cu costurile suportate de către stat. Ministerul Muncii are fondurile asigurate pentru a le plăti cursurile necesare în vederea recalificării profesionale, astfel încât oamenii sa îşi poată găsi un nou loc de munca", a ţinut să evidenţieze primul-ministru.

Potrivit legislaţiei în vigoare, până în data de 16 august primarii şi preşedinţii de consilii judeţene trebuie să elaboreze, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, noile organigrame privind numărul maxim de personal din unităţile administrativ-teritoriale şi sectoarele Municipiului Bucureşti.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
13

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
173

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
29

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...