"Nu uita că eşti român!"

"Nu uita că eşti român!"
Sub genericul "Nu uita că eşti român!", la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.7 "Octav Băncilă" Botoşani s-a desfăşurat o activitate de suflet dedicată Zilei Naţionale a României, 1 Decembrie, în cadrul proiectului "Nu uita că eşti român!", iniţiat de prof. Amelia Corneanu, Angela Ivan, Lili Iurescu şi Daniela Orăşanu.

"Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera niciunui om politic, a niciunui guvern, a niciunui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni romane…"(Florin Constantiniu), acestă zi rămânând în sufletele tuturor ca fiind ziua tuturor românilor, oriunde s-ar afla fiecare.

Maior Cristian Iurescu, de la U.M.01189, le-a prezentat elevilor aspecte istorice ale evenimentului. La rândul lor, copiii au provocat un dialog constructiv pe tema unirii din 1918, de care cadrele didactice şi reprezentantul armatei au fost impresionaţi.

Copiii au dovedit că deţin cunoştinţe solide referitoare la istoria poporului roman, dar şi multe neclarităţi. Actiunea a început cu intonarea Imnului de Stat al României şi a continuat cu un mănunchi de poezii şi cântece despre românism. Toţi au fluturat steguleţe tricolore, au purtat cu mândrie ecusoane şi au trăit fiecare moment cu emoţie.Tot copiii au pregătit şi o expoziţie de carte, în colaborare cu bibliotecara şcolii, Elena Atitienei, desene, colaje, creaţii literare.



"Sperăm ca acest moment unic să-i sensibilizeze pe elevi şi să-i motiveze în  cunoaşterea istoriei acestui neam zbuciumat , care şi-a  făurit istoria cu puterea, credinţa, demnitatea, dragostea de glie a poporului. Elevii au fost invitaţi să participe şi la activităţile organizate de autorităţile locale, de ziua României", a precizat prof. Daniela Orăşanu, de la Şcoala cu clasele I- VIII Nr.7 "Octav Băncilă" Botoşani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
103

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
84

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
152

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...