Protest al transportatorilor! Mai multe autocare și microbuze de transport persoane din Botoșani vor fi retrase de pe traseu!

Protest al transportatorilor! Mai multe autocare și microbuze de transport persoane din Botoșani vor fi retrase de pe traseu!

Mai multe firme de transport persoane din județul Botoșani își vor restrânge, săptămâna viitoare, activitatea, și vor retrage de pe traseele județene și interjudețene o bună parte dintre mijloacele de transport.

Federația Operatorilor Români de Transport, la care sunt afiliate și firme de pe plan local, va organiza un protest în semn de nemulțumire față de efectele pe care le au modificările legislative din domeniul Fiscal și Transporturi.

Menţinerea accizei aplicată carburanţilor la nivelul actual, lipsa infrastructurii de transport şi a măsurilor legislative care să salveze unul din cele mai importante sectoare economice autohtone, sunt doar câteva dintre nemulțumirile transportatorilor.

"În toate ţările europene se recuperează, mai ales dacă e vorba de transport autorizat marfă sau persoane, numai la noi nu, nu ne bagă nimeni în seamă", a spus unul dintre transportatorii botoșăneni.

Instituția Prefectului a fost înștiințată despre acțiunea de protest a firmelor care desfășoară activitate în domeniul transporturilor, atât cel de marfă, cât și de persoane.

"Am fost înștiințat de Federația Operatorilor Români de Transport, Filiala Botoșani, de faptul că începând cu data de 3 noiembrie vor reduce cu 70% activitatea de transport regulat în trafic județean și interjudețean. Dumnealor au anumite nemulțumiri, așteptăm în scris aceste nemulțumiri și le vom transmite instituțiilor competente", a declarat prefectul Dan Șlincu.

În data de 3 noiembrie, la București va avea loc și un amplu protest la care vor participa transportatori din întreaga țară.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

S-au stabilit sumele ce vor fi repartizate primăriilor din judeţ. Cât primesc UAT-urile pentru drumuri şi proiecte! DOCUMENT

Marţi, 16 Ianuarie 2018
646

Suma totală ce va fi repartizată pentru drumuri, pentru anul 2018, este de 13,8 milioane de lei, dintre care 10,3 milioane lei vor merge la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, iar diferenţ...

Termen avansat pentru începerea lucrărilor la drumul strategic

Marţi, 16 Ianuarie 2018
1306

Cea mai importantă investiţie în infrastructura rutieră din judeţul Botoşani, din ultimii ani, ar putea fi demarată în toamna acestui an. Anunţul a fost făcut de preşedintele Cons...

Primar din judeţ, după şedinţa de la Consiliul Judeţean: “Dacă vreţi să mă lupt, atunci să fiu protejat”

Marţi, 16 Ianuarie 2018
749

Într-o tăcere totală s-a încheiat şedinţa de la Consiliul Judeţean, care s-a dorit a fi o dezbatere cu primarii pe marginea sumelor pe care le vor primi pentru drumuri şi pentru part...