Protecția Mediului Botoșani monitorizează și anunță zilnic indicele de calitate a aerului în judeţ

Protecția Mediului Botoșani monitorizează și anunță zilnic indicele de calitate a aerului în judeţ

Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani a anunțat că monitorizează zilnic calitatea aerului din județ prin Stația de fond urban BT1 – FU, amplasată lângă sediul APM Botoșani.

“Calitatea aerului în județul Botoșani este monitorizată prin Staţia de fond urban BT1 - FU (amplasată lângă sediul APM Botoșani), stație care face parte din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calitatii Aerului.

Poluanţii monitorizaţi sunt: dioxid de sulf , oxizii de azot, monoxid de carbon, ozon, benzen, pulberi în suspensie (PM2,5 şi PM10), precum şi parametrii meteo (direcţia şi viteza vântului, presiunea, temperatura, radiaţia solară, umiditatea relativă şi cantitatea de precipitaţii).

Informarea cetăţenilor din municipiul Botoşani cu privire la evoluția calitatea aerului se realizează prin afişarea orară automată a indicelui general exprimat, prin indici de calitate (de la 1 la 6) şi vizualizat prin culori pe panoul exterior situat în zona centrală a municipiului Botoşani (lângă Piața Centrală).

De asemenea, pe site-ul APM Botoșanii se postează zilnic un buletin de informare în care este prezentat indicele general de calitatea aerului pentru ziua anterioară”, au transmis reprezentanții Protecției Mediului Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Roxana Țurcanu a fost numită președinte interimar al filialei ALDE Botoșani

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
313

În urma deciziei nr.13, din data de 22 ianuarie 2021,  Roxana Țurcanu este numită președinte interimar al filialei ALDE Botoșani.Aceasta îl va înlocui pe Daniel Chițoiu...

Expoziția permanentă „Botoșani – Ipotești, secolul XIX”, la Memorialul Ipotești

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
170

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”,  a vernisat în cadrul Zilelor Eminescu, Ediția ianuarie 2021, expoziția permanentă intitulată Boto...

Doi copii din Botoșani, câștigători în finala concursului online „Copiii au talent”

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
1596

Doi copii din Botoșani au reușit performanța de a se situa în primele patru locuri în finala concursului online „Copiii au talent”, organizat de Asociația Internațională ...