Protecția Mediului Botoșani monitorizează și anunță zilnic indicele de calitate a aerului în judeţ

Protecția Mediului Botoșani monitorizează și anunță zilnic indicele de calitate a aerului în judeţ

Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani a anunțat că monitorizează zilnic calitatea aerului din județ prin Stația de fond urban BT1 – FU, amplasată lângă sediul APM Botoșani.

“Calitatea aerului în județul Botoșani este monitorizată prin Staţia de fond urban BT1 - FU (amplasată lângă sediul APM Botoșani), stație care face parte din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calitatii Aerului.

Poluanţii monitorizaţi sunt: dioxid de sulf , oxizii de azot, monoxid de carbon, ozon, benzen, pulberi în suspensie (PM2,5 şi PM10), precum şi parametrii meteo (direcţia şi viteza vântului, presiunea, temperatura, radiaţia solară, umiditatea relativă şi cantitatea de precipitaţii).

Informarea cetăţenilor din municipiul Botoşani cu privire la evoluția calitatea aerului se realizează prin afişarea orară automată a indicelui general exprimat, prin indici de calitate (de la 1 la 6) şi vizualizat prin culori pe panoul exterior situat în zona centrală a municipiului Botoşani (lângă Piața Centrală).

De asemenea, pe site-ul APM Botoșanii se postează zilnic un buletin de informare în care este prezentat indicele general de calitatea aerului pentru ziua anterioară”, au transmis reprezentanții Protecției Mediului Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Cutremur în Turcia. Momentul în care un bloc s-a prăbușit (Video)

Vineri, 30 Octombrie 2020
3043

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7 pe scara Richter a zguduit vineri vestul Turciei și a provocat prăbușirea mai multor imobile, au anunțat Institutul american de geofizică (USGS) și presa t...

Avertizare Ro-Alert pentru botoșăneni: „Încurajați-i și pe cei din apropierea dumneavoastră să respecte cu strictețe regulile!”

Vineri, 30 Octombrie 2020
1037

Serviciul Ro-Alert a transmis vineri, în jurul orei 15:00, un mesaj de alertă de urgență destinat populației din județul Botoșani.Nivelul de răspândire a noului coronaviru...

Caravana mobilă de depistare a cancerului de col uterin revine într-o comună din Botoșani

Vineri, 30 Octombrie 2020
337

Caravana mobilă de depistare a cancerului de col uterin prin efectuarea testării Babeș - Papanicolau revine la Vârful Câmpului.Campania de prevenire și depistare a cancerului de co...