Protecția Mediului Botoșani monitorizează și anunță zilnic indicele de calitate a aerului în judeţ

Protecția Mediului Botoșani monitorizează și anunță zilnic indicele de calitate a aerului în judeţ

Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani a anunțat că monitorizează zilnic calitatea aerului din județ prin Stația de fond urban BT1 – FU, amplasată lângă sediul APM Botoșani.

“Calitatea aerului în județul Botoșani este monitorizată prin Staţia de fond urban BT1 - FU (amplasată lângă sediul APM Botoșani), stație care face parte din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calitatii Aerului.

Poluanţii monitorizaţi sunt: dioxid de sulf , oxizii de azot, monoxid de carbon, ozon, benzen, pulberi în suspensie (PM2,5 şi PM10), precum şi parametrii meteo (direcţia şi viteza vântului, presiunea, temperatura, radiaţia solară, umiditatea relativă şi cantitatea de precipitaţii).

Informarea cetăţenilor din municipiul Botoşani cu privire la evoluția calitatea aerului se realizează prin afişarea orară automată a indicelui general exprimat, prin indici de calitate (de la 1 la 6) şi vizualizat prin culori pe panoul exterior situat în zona centrală a municipiului Botoşani (lângă Piața Centrală).

De asemenea, pe site-ul APM Botoșanii se postează zilnic un buletin de informare în care este prezentat indicele general de calitatea aerului pentru ziua anterioară”, au transmis reprezentanții Protecției Mediului Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Lecție de cioplit în lemn transmisă virtual de meșterul popular botoșănean Marcel Apalaghiei. VIDEO

Joi, 28 Mai 2020
484

Prezent virtual în cadrul Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti” din București, unul dintre cei mai cunoscuți meșteri cioplitori, profesorul Marcel Apalaghiei, a transmis ...

Biblioteca județeană „Mihai Eminescu" își reia activitatea începând cu luna iunie

Joi, 28 Mai 2020
438

Conducerea bibliotecii județene „Mihai Eminescu” de la Botoșani a anunțat că, începând cu 2 iunie, activitatea de relații cu publicul va fi reluat treptat, în funcț...

Lucrările de asfaltare la un tronson de pe strada Mihail Kogălniceanu au fost finalizate

Joi, 28 Mai 2020
1025

Deși  i s-au retras atribuțiile de coordonare a lucrărilor de întreținere și reparație străzi începând cu data de 4 mai, viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murar...