Proprietarul unei Dacii 1310 a ajuns lefter din pricina amenzilor

Compania Națională de Administrare a Infrastucturii Rutiere a comis o eroare de proporții fabuloase, care a avut urmări deosebit de neplăcute pentru proprietarul unei bătrâne Dacii 1310.

Proprietarul unei Dacii 1310 a ajuns lefter din pricina amenzilor

Timp de 7 ani, șoferul din comuna Gura Teghii, județul Buzău, a primit amenzi pentru neplata rovinietei. Acesta a fost mirat de la început de aceste procese verbale, deoarece nu-și mai mișcase vechea mașină din curte.

Cu toate acestea, buzoianul a decis să fie un om corect și să-și achite primele amenzi, chiar dacă nu avea nicio vină.

După un timp, acesta a decis să depună contestații pentru amenzile primite, chiar dacă era întotdeauna intimidat de procesele verbale care, pe lângă o fotografie capturată de camerele ANPR, conțineau mențiunea scrisă în clar că ”numărul de înmatriculare BZ 05 TRI nu s-a găsit în baza de date în care sunt conținute toate rovinietele valide la data înregistrării contravenției valide”.

Contravențiile erau mereu înregistrate în același loc. Camerele de la podul Mărăcineni înregistrau numărul de înmatriculare al buzoianului în zilele în care acesta nu își părăsea curtea casei.

Ion Dedu, proprietarul Daciei 1310, era stupefiat când deschidea cutia poștală și vedea câte o nouă amendă. Interesant este, că mereu în fotografiile atașate proceselor verbale se afla o Dacia Logan albastră, care, aparent, avea același număr de înmatriculare.

După un consum psihic și financiar considerabil, buzoianul alege să angajeze doi avocați. Aceștia nu au făcut decât să conteste procesele verbale, fără să meargă și la sursa problemei.

Până în 2015, proprietarul Daciei a reușit să strângă peste 400 de amenzi pentru neplata rovinietei. Acesta abia a reușit să plătească taxele de timbru necesare pentru contestarea unora dintre amenzi, după care a rămas fără bani și a fost executat silit.

Din fericire, al treilea avocat angajat a fost cu noroc pentru Ion Dedu. Acesta a făcut lumină la sfârșitul lui 2016. Abia în timpul anchetei din 2017, poliția a descoperit că în perioada în care proprietarul Daciei primea amenzi, un alt bărbat, din Mărăcineni, posesor al unui autoturism Dacia Logan de culoare albastră, cu numerele de înmatriculare BZ 05 TRL, circula în fiecare zi pe podul din Mărăcineni. Litera ”L” de la număr fusese ștearsă în timp, ceea ce făcea să pară, de fapt, un ”I”.

Autoritățile au formulat o plângere penală pe ideea că proprietarul Daciei Logan și-a falsificat numerele. La o percheziție domiciliară, polițiștii au confiscat numerele de înmatriculare. Specialiștii au constatat că baza literei L, din combinația TRL, a fost îngroșată cu vopsea. Interesant este că era achitată rovinieta pentru aceste numere de înmatriculare, ceea ce înseamnă că proprietarul autoturismului Dacia Logan nu a avut nicio intenție de a falsifica, titrează stiridebuzau.ro.

Avocatul lui Ion Dedu a început să conteste cele peste 440 de amenzi, în valoare de peste 50.000 de lei, și este pregătit să ceară daune de la CNAIR, ”care sunt responsabili pentru că nu au fost în stare să facă diferența dintre o Dacia 1310 roșie și un Logan albastru”, a declarat avocatul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

IMPORTANT: Relația între alimentație și cancer

astăzi, 08:18
185

Este cunoscut faptul ca stilul de viata ne poate influenta sanatatea. Dieta noastra include alimente benefice (care ne pot proteja organismul impotriva cancerului), cat si alimente nocive, ce cresc ri...

Supărarea unui polițist: "Am rămas categoria bugetară cea mai batjocorită de actualii guvernanţi"

Luni, 21 Ianuarie 2019
1068

Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică, a publicat pe contul său de Facebook doi fluturaşi de salariu din care reiese că, în ...

Un retailer francez de haine preia controlul Conted Dorohoi, firma care exportă pentru Louis Vuitton, Zara și Pierre Cardin

Luni, 21 Ianuarie 2019
571

Conted Dorohoi (CNTE), producator de confectii din judetul Botosani care exporta pentru branduri precum Louis Vuitton, Zara sau Piere Cardin, a fost preluat de omul de afaceri Haissam Hamidi pentru 3 ...