Procedura de divorț se va schimba. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Procedura de divorț se va schimba. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit unui act normativ elaborat de către Ministerul Justiției, onorariile notarilor pentru diverse acte ce țin de autentificări, succesiune şi divorţ pot fi stabilite liber între notari şi clienţii lor.

Este vorba despre Ordinul Ministerului Justiţiei pentru modificarea şi completarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici, aprobate prin Ordinul ministrului justiţiei, act normativ publicat azi în Monitorul Oficial.

Printre altele, negocierea onorariilor este posibilă pentru autentificarea contractelor de logodnă, fiducie, administrare, comodat sau închiriere, precum şi pentru întocmirea acordului parental în procedura divorţului, a încheierii de respingere la cererea de divorţ, a certificatului de executor testamentar sau a lichidării pasivului succesoral, notează avocatnet.ro.

Potrivit Art. 81  din documentul citat, onorariile se stabilesc liber între notarul public şi solicitant pentru următoarele acte şi proceduri notariale:

„3. procedura divorţului:

a) acordul parental în procedura divorţului;

b) actul de lichidare între foştii soţi;

c) încheierea de respingere la cererea de divorţ;

4. darea de dată certă înscrisurilor;

5. consultaţii juridice în materie notarială, altele decât cele care sunt urmate de încheierea unui act la notarul public respectiv”.

capital.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...