Primăria Mihai Eminescu, anunț

Primăria Mihai Eminescu, anunț

Prin prezentul comunicat, Comuna Mihai Eminescu transmite un semnal de alarma catre Ministerele si institutiile publice competente in vederea suplimentarii fondurilor de la bugetul de stat, data fiind instalarea starii de urgenta.

In acest sens, subliniem, in primul rand, ca Primaria comunei Mihai Eminescu functioneaza in mare parte din veniturile proprii, fapt ce inseamna ca derularea activitatii acesteia si obligatiile de plata pe care aceasta le are sunt direct influentate de incasarile contribuabililor atat persoane fizice cat si persoane juridice.

Tinand cont de situatia alarmanta in care se afla societatile comerciale de pe raza comunei, fiind nevoite sa inchida temporar activitatea, conducand la un deficit economic pentru acestea, afecteaza si situatia economica a Primariei si, totodata, datorita prelungirii termenului de plata a taxelor si impozitelor atat pentru persoanele juridice cat si pentru cele fizice  a diminuat considerabil incasarile preconizate.

Autoritatile locale chiar daca au un buget aprobat pentru anul 2020, neincasand, nu isi pot onora contractele incheiate cu furnizorii, atat la cheltuieli de functionare cat si la cheltuieli necesare realizarii investitiilor.

Faptul ca s-a aprobat virarea sumelor de la un trimestru la altul, de la un capitol  la altul, nu ajuta cu nimic autoritatile deoarece acestea nu dispun de lichiditati, neavand incasari. 

Aceasta situatie se intalneste la Primariile care se gestioneaza din veniturile proprii, celelalte Primarii, avand primite sume  mult mai mari de bani pentru echilibrare , de la bugetul de stat.

Asadar, prin sprijinul solicitat urmarim buna desfasurare atat a activitatii proprii cat si a furnizorilor cu care avem contracte in derulare.
(anunt).

 

 

Vezi alte știri publicate de Ionut Iosub

Stas Mobila deschide unul din cele mai frumoase showroom-uri de mobilă din Moldova. Vezi unde

Marţi, 26 Mai 2020
2197

Stas Mobila cu mândrie vă anunță că s-a mutat în casă nouă, Showroom-ul din zona Gării s-a mutat în cea mai nouă formă de prezentare, chiar în curtea fabricii din Jold...

Salon Lotus – ai grijă de tine!

Vineri, 22 Mai 2020
1337

Salonul Lotus, situat în Bd. Mihai Eminescu nr. 26, în cadrul Complexului Bulevard, oferă servicii de masaj și remodelare corporală.Conceput ca o oază de liniște, relaxare și fru...

Anunt cu privire la scutirea majorarilor de intarziere aferente obligatiilor fiscale restante datorate bugetului local al comunei Mihai Eminescu de catre persoanele fizice si juridice

Miercuri, 20 Mai 2020
406

Contribuabilii care achita pana la 31 iulie 2020 debitele restante la 31.12.2019, vor fi scutiti 100% de majorarile de intarziere acumulate!  Având în vedere nivelul ridicat ...