Primăria Mihai Eminescu, anunț

Primăria Mihai Eminescu, anunț

Prin prezentul comunicat, Comuna Mihai Eminescu transmite un semnal de alarma catre Ministerele si institutiile publice competente in vederea suplimentarii fondurilor de la bugetul de stat, data fiind instalarea starii de urgenta.

In acest sens, subliniem, in primul rand, ca Primaria comunei Mihai Eminescu functioneaza in mare parte din veniturile proprii, fapt ce inseamna ca derularea activitatii acesteia si obligatiile de plata pe care aceasta le are sunt direct influentate de incasarile contribuabililor atat persoane fizice cat si persoane juridice.

Tinand cont de situatia alarmanta in care se afla societatile comerciale de pe raza comunei, fiind nevoite sa inchida temporar activitatea, conducand la un deficit economic pentru acestea, afecteaza si situatia economica a Primariei si, totodata, datorita prelungirii termenului de plata a taxelor si impozitelor atat pentru persoanele juridice cat si pentru cele fizice  a diminuat considerabil incasarile preconizate.

Autoritatile locale chiar daca au un buget aprobat pentru anul 2020, neincasand, nu isi pot onora contractele incheiate cu furnizorii, atat la cheltuieli de functionare cat si la cheltuieli necesare realizarii investitiilor.

Faptul ca s-a aprobat virarea sumelor de la un trimestru la altul, de la un capitol  la altul, nu ajuta cu nimic autoritatile deoarece acestea nu dispun de lichiditati, neavand incasari. 

Aceasta situatie se intalneste la Primariile care se gestioneaza din veniturile proprii, celelalte Primarii, avand primite sume  mult mai mari de bani pentru echilibrare , de la bugetul de stat.

Asadar, prin sprijinul solicitat urmarim buna desfasurare atat a activitatii proprii cat si a furnizorilor cu care avem contracte in derulare.
(anunt).

 

 

Vezi alte știri publicate de Ionut Iosub

Anunt public pentru procedura de autorizare mediu

Joi, 29 Octombrie 2020
179

Magic Car Limited Srl anunta depunerea solicitarii de autorizatie de mediu, in scopul desfasurarii activitatii de “Dezmembrari Auto”, pentru obiectivul amplasat in Catamarasti Deal nr 50A,...

Anunț de lansare proiect

Joi, 22 Octombrie 2020
743

 “MODERNIZAREA S.C. LUGABRINI S.R.L. PRIN ACHIZIȚIA DE UTILAJE SPECIFICE,ÎN MUNICIPIUL BOTOȘANI, JUDEȚUL BOTOȘANI”  Societatea comercială L...

(P) Pentru ce să alegi un apartament nou, marca UNIQUE Residence

Sâmbătă, 17 Octombrie 2020
562

Dotările standard de SIGURANȚĂ pe care ni le pot oferi un apartament nou - unul din multitudinea motivelor pentru care merita sa faci o astfel de mutareCâți dintre noi nu și-au dorit s...