Cum să generezi creștere cât mai mare a traficului pentru blogul tău pe WordPress

Cum să generezi creștere cât mai mare a traficului pentru blogul tău pe WordPress

Chiar și fără a avea cunoștințe tehnice în materie de programare și web design, orice persoană obișnuită totuși cu lumea online poate să realizeze și să administreze un website pe baza platformei WordPress. Nu întâmplător, această soluție a devenit atât de populară la nivel mondial, preferată în mod special de bloggeri, dar și de administratorii unor proiecte web mai ample în domeniul mass-media. De altfel, există mulți programatori care folosesc resursele WordPress chiar și pentru website-uri complexe, baza fiind ușor de adaptat, iar rezultatele permițând flexibilitate pentru administratori și multe alte avantaje în dezvoltare.

Orice blogger sau deținător de website de știri își dorește să facă totul posibil pentru a crește cât mai mult traficul website-ului său. Există multe idei care pot fi utilizate, este nevoie de cât mai mult timp dedicat acțiunilor în favoarea blogului. Încă din faza de pregătire, este nevoie de atenție la unele detalii importante. Contează mult alegerea atentă a temei de WordPress, nu doar aspectul în sine este relevant!

Este necesară o temă de preferat populară, cu ceva vechime, îndeajuns de bine testată și apreciată de utilizatori, fără erori. Mai mult decât atât, tema trebuie să respecte cerințele SEO ale motoarelor de căutare, iar designul să se adapteze automat pe orice dispozitiv. Este extrem de important ca blogul să poată fi urmărit simplu și plăcut inclusiv de pe smartphone, în condițiile în care aceste dispozitive mobile generează astăzi cote impresionante de trafic. Tot la capitolul tehnic putem menționa și importanța vitezei mare de încărcare a website-ului, care va păstra și fideliza vizitatorii. Acest lucru se realizează prin prisma unei soluții optime de gazduire wordpress, pachet special conceput de providerul de web hosting.

Mai departe, cele mai multe soluții pentru creșterea traficului unui blog / website de știri țin de fapt de conținut. Cât mai mult conținut, cât mai relevant nișei alese! Evident, conținut original, chiar și dacă este vorba despre date repovestite și reinterpretate. De altfel, chiar este apreciat pentru trafic intens conținutul în trend cu subiectele de interes ale momentului. Dacă se va genera conținut original deosebit, de mare interes, care să fie citat apoi în mod natural de alte surse, cu atât mai bine.

Este benefic să se folosească și sistemul de guest post, adică articole originale găzduire pe blog de autori externi, dar și articole pe care autorul blogului să le ofere în exclusivitate unor alte website-uri cu trafic cât mai mare, împrumutând astfel din acea audiență. Articolele în general trebuie realizate la obiect, să nu plictisească audiența, să conțină fotografii suficiente, grafice, elemente vizuale care completează partea de text. Dimensiunea mare a articolelor este totuși apreciată de motoarele de căutare, deci trebuie găsită o variantă de mijloc, eventual articole lungi, dar foarte bine structurate pentru a fi ușor de citit.

Cum mai crești traficul pe website? Postările de pe blog este bine să conțină cât mai multe linkuri interne relevante, astfel încât un vizitator să rămână mai mult timp pe website și să genereze mai multe afișări ale paginilor, crescând și șansele ca acesta să fie atras pentru a reveni ulterior. În materie de SEO, ajută mult numărul mare de legături naturale pe alte website-uri de profil, website-uri de știri și bloguri. Nu în ultimul rând, folosirea cât mai intensă a rețelelor sociale poate genera trafic ridicat pe termen scurt.

(P).