Primăria Botoşani a terminat documentaţia pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu

Primăria Botoşani a terminat documentaţia pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu
Executivul Primăriei Botoşani a introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local un proiect de hotărâre privind documentaţia pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, în baza unui contract în valoare de 5 milioane de euro.

Pasul următor după aprobarea proiectului va fi semnarea contractului la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

“În urmă cu o săptămână am avut o întâlnire cu domnul viceprim-ministru Liviu Dragnea, care mi-a spus să-i trimit la Ministerul Dezvoltãrii Regionale documentaţia pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, în cel mult două săptămâni. Am reuşit să ne încadrăm în acest termen, deci în scurt timp vom semna contractul şi vom obţine banii pentru începerea lucrărilor de reabilitareț, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Conform documentaţiei realizată de Primărie, Teatrul Mihai Eminescu va intra într-un proces de amplă reabilitare, care va presupune consolidarea clădirii, reamenajarea sălii de spectacole, a sălilor de repetiţii şi a cabinelor actorilor, refacerea scenei, reabilitarea instalaţiilor de încălzire, de alimentare cu apă şi de canalizare, precum şi refacerea faţadelor şi a acoperişului imobilului.

Teatrul Mihai Eminescu este o clădire simbol pentru municipiul Botoşani, care a fost construită în 1912, fiind la acea dată una dintre cele mai moderne instituţii de acest gen din România.

De pe scena teatrului a vorbit şi marele savant Nicolae Iorga într-o prelegere despre Mihai Eminescu.

Imobilul a fost parţial distrus într-un bombardament din 8 aprilie 1944, fiind însă refăcut în 1958.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
19

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
52

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
25

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...