Preţul chiriilor a explodat în Alba Iulia, unde sute de localnici îşi pun la dispoziţie locuinţele pentru Ziua Naţională

Sute de anunţuri de închirieri camere sau locuinţe în Alba Iulia pe perioada minivacanţei de Ziua Naţională sunt postate pe cele mai mari platforme online de profil, în condiţiile în care în hoteluri şi pensiuni locurile sunt rezervate de un an, iar puţinele camere disponibile sunt foarte scumpe. Pentru trei nopţi, localnicii cer şi ei preţul chiriei pe o lună întreagă sau chiar de trei-patru ori mai mult. Preţurile pornesc de la 250 de euro şi ajung la 1.500 de euro, în funcţie de suprafaţa locuinţei, dotări şi apropierea de Cetatea Alba Carolina, locul în care vor avea loc majoritatea evenimentelor.

Preţul chiriilor a explodat în Alba Iulia, unde sute de localnici îşi pun la dispoziţie locuinţele pentru Ziua Naţională

   Foto: România turistică

Autorităţile se aşteaptă ca aproximativ 150.000 de persoane să ajungă la Alba Iulia pentru a participa la manifestările dedicate Centenarului, însă oraşul cu o populaţie de sub 65.000 de locuitori nu are capacitatea de cazare pentru zeci de mii de oameni care se presupune că vor sta două-trei nopţi. În hoteluri şi pensiuni, locurile de cazare sunt rezervate de un an, iar puţinele camere disponibile, listate pe platforme online de specialitate, au preţuri foarte mari, de 4.000 - 8.000 de lei.

În aceste condiţii, mulţi localnici s-au gândit că pot câştiga dacă îşi pun la dispoziţie apartamentele la preţuri similare sau mai mici, însă în care pot dormi mai multe persoane.

"Mi-a venit ideea să închiriez apartamentul cu trei camere în momentul în care m-au sunat foşti colegi de facultate din Iaşi să îi cazez. Mi-au spus că au căutat locuri de cazare şi sunt foarte scumpe, aşa că am verificat anunţurile şi am constatat că se pot câştiga mulţi bani pentru două-trei nopţi în care îmi dau locuinţa. Eu, familia şi prietenii din Iaşi vom sta la părinţii mei, iar apartamentul îl închiriem cu 800 de euro pentru trei nopţi", a relatat, pentru News.ro, un proprietar care a postat un anunţ pe una dintre cele mai mari platforme de profil.

Sute de astfel de anunţuri sunt postate online şi circulă pe Facebook în ultimele săptămâni, iar cel mai mic preţ pentru un apartament de două camere situat în zona centrală a oraşului este de 250 de euro pe sejur. În funcţie de numărul de camere, dotări şi apropierea de Cetatea Alba Carolina - locul în care vor avea loc majoritatea evenimentelor -, preţurile pot ajunge la 1.500 de euro pe sejur.

Proprietarul unei garsoniere situate la 500 de metri de cetate îşi pune la dispoziţie locuinţa de 40 de metri pătraţi cu 1.000 de euro.

"Am văzut că la hotel e o cameră la acest preţ, iar locuinţa mea oferă condiţii de lux şi e chiar lângă locul evenimentelor. Cred că voi reuşi să o închiriez, până acum au sunat vreo 20 de persoane, dar au vrut să las mult din preţ", a spus bărbatul. Un alt localnic cere 1.500 de euro pentru un apartament cu trei camere, pentru trei nopţi, însă anunţă că oferă "bonus" preparate tradiţionale din zonă.

Citiţi mai multe pe News.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...