Pregătiri pentru redeschiderea Vămii Racovăţ

Informaţia privind redeschiderea Vămii Racovăţ, de la graniţa cu Ucraina, în vara acestui an, a fost confirmată şi de prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor.

În urma discuţiilor purtate de oficialii din cele două ţări, s-a avansat ca şi dată de deschidere a acestui punct de trecere a frontierei sfârşitul lunii iulie.

“Din informaţiile pe care le deţin, s-au întâlnit ambasadorii Ucrainei şi ai României şi au stabilit ca o dată previzibilă de deschidere a vămii 31 iulie 2016,  în condiţiile în care inclusiv partea ucraineană se va achita de obligaţiile referitoare la condiţiile pentru înfiinţarea unui birou vamal", a declarat prefectul Dan Nechifor.

Aproape şase ani au trecut de când Punctul de trecere a Frontierei Racovăţ, de la graniţa cu Ucraina, este închis. În anul 2010 o firmă din Bacău a câştigat licitaţia pentru reabilitarea acestui punct vamal, termenul de finalizare al lucrărilor fiind 15 martie 2011. Numai că investiţia mai mult a bătut pasul pe loc, iar societatea care ar fi trebuit să execute lucrările a intrat în faliment. A trebuit organizată o nouă licitaţie, şi reluate lucrările.

Între timp, şi partea ucraineană a demarat lucrările la punctul de trecere a frontierei.

 

Spune-ne opinia ta