Prefectul explică întârzierea unității mobile de terapie intensivă: „E la Cluj, într-un proces de modernizare”

Prefectul explică întârzierea unității mobile de terapie intensivă: „E la Cluj, într-un proces de modernizare”

Unitatea de terapie intensivă mobilă promisă pentru Botoșani în urmă cu două săptămâni întârzie din cauza unui proces de modernizare și adaptare, a explicat prefectul județului, Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, unitatea ar putea ajunge în municipiu la finele acestei săptămâni.

„Unitatea de terapie intensivă mobilă este la Cluj. Este într-un proces de modernizare referitoare la rigorile anotimpului rece. Sperăm ca, până la sfârșitul acestei săptămâni să ajungă la Botoșani. Singurul impediment care a apărut, a fost această adaptare la anotimpul rece”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Pentru ca unitatea să poată fi utilizată, autoritățile au solicitat detășări, obținând asigurarea că doi medici rezidenți ATI vor oferi sprijin.

„Vor fi doi medici rezidenți, care vor ajuta colegii de la ATI, iar colegii de la Unitatea de Primiri Urgențe, inclusiv de la Ambulanță, cât și colegii de urgență specialiști, vor sprijini această unitate mobilă”, a spus medicul Monica Adăscăliței, coordonatorul Direcției de Sănătate Publică.

„Tragem de noi și facem gardă-pauză-gardă, dar ținem ștacheta sus și suntem acolo fix pentru a deservi botoșănenii, care chiar au probleme de sănătate și conștientizăm acest lucru și ne facem meseria cu responsabilitate și cu drag”, a completat medicul Ramona Guraliuc, șefa Unității de Primiri Urgențe.

Autospeciala are o capacitate de 12 paturi și este dotată cu echipamente necesare pentru o secție de terapie intensivă, în contextul în care la nivelul unităților spitalicești din județul Botoșani nu mai există niciun loc liber la Reanimare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

COVID. Peste o sută de noi îmbolnăviri și încă șase decese. Incidențele de joi

astăzi, 11:47
113

Încă 108 persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În acest interval temp...

Depășire imprudentă terminată în copac. Un tânăr șofer a fost rănit

astăzi, 11:01
274

Un tânăr de 21 de ani a fost rănit, în urma unui accident rutier petrecut joi dimineață, pe Drumul Național 29A, la ieșirea din Darabani. Aflat la volan, el a intrat în coliziu...

Zeci de contravenții sancționate pentru prevenirea răspândirii Covid-19

astăzi, 10:17
57

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au organizat șapte acțiuni punctuale pentru ve...