Moment de reculegere în CJSU, pentru un șef ISU răpus de Covid-19. „Această boală nu iartă pe nimeni”

Moment de reculegere în CJSU, pentru un șef ISU răpus de Covid-19. „Această boală nu iartă pe nimeni”

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Botoșani au ținut, înaintea ședinței de miercuri, un moment de reculegere pentru colonelul Gheorghe Popa, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) din Dobrogea, decedat în urma infecției cu noul coronavirus.

Colonelul Popa a fost internat iniţial la spitalul din Constanţa, însă starea sa s-a agravat.  A fost transportat cu elicopterul la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, dar viaţa nu i-a mai putut fi salvată. Colonelul Gheorghe Popa, care în luna decembrie urma să fie avansat la gradul de general, s-a stins miercuri dimineaţă. În luna iunie împlinise 57 de ani.

Şi soţia colonelului a fost infectată cu COVID-19. În prezent, aceasta se află în spital, sub tratament.

„Vizavi de ce înseamnă Covidul... inspectorul șef al județului Constanța a decedat astăzi, la vârsta de 57 de ani. Transmitem condoleanțe familiei. Toți trebuie să înțelegem faptul că această boală nu iartă e nimeni”, a spus prefectul Dan Nechifor.

Miercuri seară, și ISU Botoșani a transmis un mesaj cu privire la moartea colonelului.

„Astăzi, pompierii din întreaga țară au pierdut un OM, un PRIETEN, un COLEG, un COMANDANT - colonel Daniel Gheorghe POPA, Inspector Șef al ISU Constanța - care, pe parcursul vieții, a fost un adevărat model pentru semeni. Este o grea încercare şi o pierdere ireparabilă pentru familie, dar și pentru salvatorii din întreaga țară. Ne rugam Bunului Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei greu încercate să-i dăruiască alinare şi întărire”, a scris ISU Botoșani pe Facebook.

Popa ocupa funcţia de inspector şef al ISU Dobrogea din iulie 2016. Din 2004, el fusese comandantul ISU Călăraşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Marius Budăi: Îmbătrânirea populației va intensifica creșterea cererii de îngrijire pe termen lung

Vineri, 30 Septembrie 2022
130

Îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung, care deja este mare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.„Procesul ...

VIDEO: Doina Federovici a taxat dur atitudinea unor adversari politici în ședința CJ. „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”

Vineri, 30 Septembrie 2022
414

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a avut o intervenție neobișnuită în debutul ședinței de vineri a deliberativului. Oficialul a mulțumit colegilor din plen pentru...

Proiect de 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian”

Vineri, 30 Septembrie 2022
157

Consiliul Județean (CJ) a depus un proiect în valoare de circa 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian” din municipiul Botoșani, a anunțat v...