Moment de reculegere în CJSU, pentru un șef ISU răpus de Covid-19. „Această boală nu iartă pe nimeni”

Moment de reculegere în CJSU, pentru un șef ISU răpus de Covid-19. „Această boală nu iartă pe nimeni”

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Botoșani au ținut, înaintea ședinței de miercuri, un moment de reculegere pentru colonelul Gheorghe Popa, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) din Dobrogea, decedat în urma infecției cu noul coronavirus.

Colonelul Popa a fost internat iniţial la spitalul din Constanţa, însă starea sa s-a agravat.  A fost transportat cu elicopterul la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, dar viaţa nu i-a mai putut fi salvată. Colonelul Gheorghe Popa, care în luna decembrie urma să fie avansat la gradul de general, s-a stins miercuri dimineaţă. În luna iunie împlinise 57 de ani.

Şi soţia colonelului a fost infectată cu COVID-19. În prezent, aceasta se află în spital, sub tratament.

„Vizavi de ce înseamnă Covidul... inspectorul șef al județului Constanța a decedat astăzi, la vârsta de 57 de ani. Transmitem condoleanțe familiei. Toți trebuie să înțelegem faptul că această boală nu iartă e nimeni”, a spus prefectul Dan Nechifor.

Miercuri seară, și ISU Botoșani a transmis un mesaj cu privire la moartea colonelului.

„Astăzi, pompierii din întreaga țară au pierdut un OM, un PRIETEN, un COLEG, un COMANDANT - colonel Daniel Gheorghe POPA, Inspector Șef al ISU Constanța - care, pe parcursul vieții, a fost un adevărat model pentru semeni. Este o grea încercare şi o pierdere ireparabilă pentru familie, dar și pentru salvatorii din întreaga țară. Ne rugam Bunului Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei greu încercate să-i dăruiască alinare şi întărire”, a scris ISU Botoșani pe Facebook.

Popa ocupa funcţia de inspector şef al ISU Dobrogea din iulie 2016. Din 2004, el fusese comandantul ISU Călăraşi.

 

Spune-ne opinia ta