Prefectul explică întârzierea unității mobile de terapie intensivă: „E la Cluj, într-un proces de modernizare”

Prefectul explică întârzierea unității mobile de terapie intensivă: „E la Cluj, într-un proces de modernizare”

Unitatea de terapie intensivă mobilă promisă pentru Botoșani în urmă cu două săptămâni întârzie din cauza unui proces de modernizare și adaptare, a explicat prefectul județului, Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, unitatea ar putea ajunge în municipiu la finele acestei săptămâni.

„Unitatea de terapie intensivă mobilă este la Cluj. Este într-un proces de modernizare referitoare la rigorile anotimpului rece. Sperăm ca, până la sfârșitul acestei săptămâni să ajungă la Botoșani. Singurul impediment care a apărut, a fost această adaptare la anotimpul rece”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Pentru ca unitatea să poată fi utilizată, autoritățile au solicitat detășări, obținând asigurarea că doi medici rezidenți ATI vor oferi sprijin.

„Vor fi doi medici rezidenți, care vor ajuta colegii de la ATI, iar colegii de la Unitatea de Primiri Urgențe, inclusiv de la Ambulanță, cât și colegii de urgență specialiști, vor sprijini această unitate mobilă”, a spus medicul Monica Adăscăliței, coordonatorul Direcției de Sănătate Publică.

„Tragem de noi și facem gardă-pauză-gardă, dar ținem ștacheta sus și suntem acolo fix pentru a deservi botoșănenii, care chiar au probleme de sănătate și conștientizăm acest lucru și ne facem meseria cu responsabilitate și cu drag”, a completat medicul Ramona Guraliuc, șefa Unității de Primiri Urgențe.

Autospeciala are o capacitate de 12 paturi și este dotată cu echipamente necesare pentru o secție de terapie intensivă, în contextul în care la nivelul unităților spitalicești din județul Botoșani nu mai există niciun loc liber la Reanimare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Tânăr rănit într-un accident cu motocicleta

Duminică, 30 Mai 2021
2650

Un tânăr a ajuns la spital, duminică după-amiază, în urma unui accident cu motocicleta, petrecut pe Drumul European 58, în localitatea Brehuiești.Potrivit echipajului de pol...

Patru persoane, dintre care doi copii, rănite în urma ciocnirii a două mașini

Duminică, 30 Mai 2021
1886

Un grav accident rutier a avut loc, duminică după-amiază, pe Drumul Național 29, în localitatea Vlădeni. Patru persoane au fost rănite în urma ciocnirii a două autoturisme, a declar...

Botoșănean anchetat pentru amenințări aduse fostei iubite

Duminică, 30 Mai 2021
621

Un bărbat de 51 ani, din comuna Tudora, județul Botoșani, este cercetat penal pentru amenințări aduse fostei concubine, o femeie din orașul Dolhasca, pe care a tot contactat-o telefonic vreme de...