Prefectul Dan Nechifor: Principalul sistem de irigaţii din judeţ va putea funcţiona începând cu anul viitor

Prefectul Dan Nechifor: Principalul sistem de irigaţii din judeţ va putea funcţiona începând cu anul viitor
Condiţia necesară pentru funcţionarea celui mai mare sistem de irigaţii din judeţul Botoşani este pe cale să fie îndeplinită, prin înfiinţarea unei asociaţii a utilizatorilor apei pentru irigaţii (AUAI) în zona estică a judeţului.

O delegaţie a asociaţiei a fost astăzi, 13 octombrie, în vizită la prefectul Dan Nechifor pentru a anunţa că s-au făcut primii paşi în vederea asocierii fermierilor, astfel încât să se poată derula procedura de punere în funcţiune a reţelelor.  

Asociaţia va administra peste 6000 de hectare de teren din zona Mihălăşeniului, fiind exprimat, deocamdată, acordul a 11 membri, printre care sunt şi  Agraria Nord, Ponelm,  Agromer, Agriela, Leris, II Agritehnica, AgroMec Ştefăneşti sau Agriluc. 
AUAI-ul va solicita punerea în funcţiune a amenajării Horia – Liveni – Manoleasa – principalul sistem de irigaţii botoşănean, având o arie de acoperire de cca. 6700 de hectare. 
  
 Nu pot decât să salut înfiinţarea acestei asociaţii şi mă bucur că întâlnirile şi dezbaterile de la prefectură pe problema secetei au avut, iată, ecou. Înfiinţarea asociaţiei va încuraja, sperăm, şi fermierii vecini să se alăture şi să facă noi solicitări pentru irigaţii., a declarat prefectul Dan Nechifor.

Acesta a adăugat că, odată înfiinţate, structurile asociative ale utilizatorilor de apă pentru agricultură pot accesa finanţări speciale pentru modernizarea şi reabilitarea sistemelor, inclusiv fonduri europene, avantaj deloc de neglijat.. 
  
 Din discuţiile purtate cu reprezentanţii ANIF, am înţeles că în perioada imediat următoare se vor face reparaţii la sistemul de irigaţii Liveni - Manoleasa, astfel încât acesta să poată fi pus în funcţiune chiar din primăvară., a mai explicat Nechifor.   

Comunicat de presă Instituția Prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a decis structura anului scolar 2018-2019: Cursurile incep luni, 10 septembrie

Marţi, 20 Februarie 2018
308

Noul an scolar 2018-2019 va incepe luni, 10 septembrie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa. Noul an scolar are 168 de zile lucratoare (34 de saptamani)...

Maşini avariate după un accident petrecut în localitatea Mănăstirea Doamnei-FOTO

Marţi, 20 Februarie 2018
660

Şoferul unui autoturism Mercedes intenţiona să efectueze o manevră la stânga pentru a intra pe un drum lateral, iar în acelaşi timp un autoturism VW a intrat în depăşirea sa....

Bărbat găsit îngheţat de frig în curtea locuinţei sale

Marţi, 20 Februarie 2018
1978

Marcel V., de 48 de ani, din comuna Ştiubieni, a fost găsit de nişte vecini zăcând în curte. A fost chemată o ambulanţă şi a fost transportat iniţial la Spitalul Săveni, apo...