Prefectul Dan Nechifor: Principalul sistem de irigaţii din judeţ va putea funcţiona începând cu anul viitor

Prefectul Dan Nechifor: Principalul sistem de irigaţii din judeţ va putea funcţiona începând cu anul viitor
Condiţia necesară pentru funcţionarea celui mai mare sistem de irigaţii din judeţul Botoşani este pe cale să fie îndeplinită, prin înfiinţarea unei asociaţii a utilizatorilor apei pentru irigaţii (AUAI) în zona estică a judeţului.

O delegaţie a asociaţiei a fost astăzi, 13 octombrie, în vizită la prefectul Dan Nechifor pentru a anunţa că s-au făcut primii paşi în vederea asocierii fermierilor, astfel încât să se poată derula procedura de punere în funcţiune a reţelelor.  

Asociaţia va administra peste 6000 de hectare de teren din zona Mihălăşeniului, fiind exprimat, deocamdată, acordul a 11 membri, printre care sunt şi  Agraria Nord, Ponelm,  Agromer, Agriela, Leris, II Agritehnica, AgroMec Ştefăneşti sau Agriluc. 
AUAI-ul va solicita punerea în funcţiune a amenajării Horia – Liveni – Manoleasa – principalul sistem de irigaţii botoşănean, având o arie de acoperire de cca. 6700 de hectare. 
  
 Nu pot decât să salut înfiinţarea acestei asociaţii şi mă bucur că întâlnirile şi dezbaterile de la prefectură pe problema secetei au avut, iată, ecou. Înfiinţarea asociaţiei va încuraja, sperăm, şi fermierii vecini să se alăture şi să facă noi solicitări pentru irigaţii., a declarat prefectul Dan Nechifor.

Acesta a adăugat că, odată înfiinţate, structurile asociative ale utilizatorilor de apă pentru agricultură pot accesa finanţări speciale pentru modernizarea şi reabilitarea sistemelor, inclusiv fonduri europene, avantaj deloc de neglijat.. 
  
 Din discuţiile purtate cu reprezentanţii ANIF, am înţeles că în perioada imediat următoare se vor face reparaţii la sistemul de irigaţii Liveni - Manoleasa, astfel încât acesta să poată fi pus în funcţiune chiar din primăvară., a mai explicat Nechifor.   

Comunicat de presă Instituția Prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu puternic în comuna Cristinești - 100 de tone de furaje cuprinse de flăcări! FOTO

astăzi, 00:38
335

Misiune extrem de dificilă a pompierilor, solicitați să intervină în noaptea de marți spre miercuri pentru a lichida un incendiu izbucnit într-un sat din județul Botoșani.D...

VIDEO - Isabela Pamparău a impresionat la X Factor, cu piesa "Feeling Good". Delia: "Doamne! Ești MI-NU-NA-TĂ!"

Marţi, 23 Octombrie 2018
89

Isabela Pamparău a urcat pe scena "X Factor", după ce a câștigat marele trofeu în sezonul 4 al emisiunii ”Next Star”. Ea a cântat piesa "Feeling Good&qu...

ALERTĂ METEO: Cod Galben de vânt puternic începând de marți noapte!

Marţi, 23 Octombrie 2018
648

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de tip COD GALBEN pentru intervalul 23 octombrie, ora 22.00 - 24 octombrie, ora 22.00, când se vor semnala...