Postul de administrator public al judeţului nu şi-a găsit ocupant încă

Postul de administrator public al judeţului nu şi-a găsit ocupant încă
După plecarea lui Radu Judele din funcţia de administrator public al judeţului, postul a rămas neocupat, iar actuala conducere a Consiliului Judeţean nu dă semne că se grăbeşte să-i găsească înlocuitor.

Preşedintele CJ, Costică Macaleţi spune că deocamdată nu s-a găsit persoana care să poată ocupa asemenea funcţie şi că, şi dacă ar găsi-o, ar trebui să promoveze un concurs organizat în acest sens. Întrebat care ar trebui să fie calităţile potenţialului adminstrator public al judeţului, şeful CJ a susţinut că: "Să ştie foarte bine judeţul, dacă s-ar nimeri să am şi eu încredere în el ar fi minunat, să aibă experienţă, o anumită vechime, să aibă prestanţa necesară pentru a fi manager de judeţ sau administrator de judeţ", declară Costică Macaleţi.

Radu Judele a ocupat postul de administrator public al judeţului la solicitarea expresă a lui Florin Ţurcanu, fostul şef al CJ, care l-a adus pe Judele de la Iaşi, unde condusese o perioadă Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Iaşi. Acum Radu Judele este consilier judeţean din partea PNL.

La Suceava, postul de administrator public al judeţului a fost ocupat din precedentul mandat al lui Gheorghe Flutur la CJ, 2008- 2012, de către Irina Vasilciuc, cea care ar putea prelua funcţia şi în actualul mandat. În perioada 2012- 2016, cât CJ Suceava a fost condus de Cătălin Nechifor, adminstrator public a fost Ionuţ Adomniţei. Atât Vasilciuc cât şi Adomniţei au performat pe posturi.

La Iaşi, însă, postul de administrator public nu a fost ocupat niciodată, deşi discuţii despre scoaterea sa la concurs au fost încă din mandatul 2004. 2008, când şef al CJ Iaşi era Lucian Flaişer.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbatul care şi-a omorât fetiţa de 5 ani, arestat preventiv! Detalii cutremurătoare! FOTO

astăzi, 18:31
7307

Botoşăneanul care a comis oribila faptă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost adus duminică la amiază la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru audieri. Nu...

Negoiță a luat o decizie importantă înaintea meciului cu FC Botoșani

astăzi, 09:47
581

Patronului dinamovist i-a trecut supărarea după meciul câștigat cu Juventus București, scor 3-0, iar vineri le-a virat salariile fotbaliștilor lui Miriuță.Conform surselor GSP, Negoi...

CUMPLIT! Fetiță de 5 ani, înjunghiată mortal de propriul tată! FOTO

astăzi, 09:20
18252

O copilă de 5 ani, din satul Vânători, comuna Gorbănești, județul Botoșani, și-a sfârșit zilele fiind ucisă de propriul părinte. S-a întâmplat în noaptea d...