Postul de administrator public al judeţului nu şi-a găsit ocupant încă

Postul de administrator public al judeţului nu şi-a găsit ocupant încă
După plecarea lui Radu Judele din funcţia de administrator public al judeţului, postul a rămas neocupat, iar actuala conducere a Consiliului Judeţean nu dă semne că se grăbeşte să-i găsească înlocuitor.

Preşedintele CJ, Costică Macaleţi spune că deocamdată nu s-a găsit persoana care să poată ocupa asemenea funcţie şi că, şi dacă ar găsi-o, ar trebui să promoveze un concurs organizat în acest sens. Întrebat care ar trebui să fie calităţile potenţialului adminstrator public al judeţului, şeful CJ a susţinut că: "Să ştie foarte bine judeţul, dacă s-ar nimeri să am şi eu încredere în el ar fi minunat, să aibă experienţă, o anumită vechime, să aibă prestanţa necesară pentru a fi manager de judeţ sau administrator de judeţ", declară Costică Macaleţi.

Radu Judele a ocupat postul de administrator public al judeţului la solicitarea expresă a lui Florin Ţurcanu, fostul şef al CJ, care l-a adus pe Judele de la Iaşi, unde condusese o perioadă Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Iaşi. Acum Radu Judele este consilier judeţean din partea PNL.

La Suceava, postul de administrator public al judeţului a fost ocupat din precedentul mandat al lui Gheorghe Flutur la CJ, 2008- 2012, de către Irina Vasilciuc, cea care ar putea prelua funcţia şi în actualul mandat. În perioada 2012- 2016, cât CJ Suceava a fost condus de Cătălin Nechifor, adminstrator public a fost Ionuţ Adomniţei. Atât Vasilciuc cât şi Adomniţei au performat pe posturi.

La Iaşi, însă, postul de administrator public nu a fost ocupat niciodată, deşi discuţii despre scoaterea sa la concurs au fost încă din mandatul 2004. 2008, când şef al CJ Iaşi era Lucian Flaişer.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O mașină s-a răsturnat pe câmp din vina unei șoferițe care s-a speriat! Două persoane, la spital! FOTO

astăzi, 12:05
25

Accidentul a avut loc între Brăești și Leorda. Un Opel Corsa, în care se aflau doi bărbați, se deplasa dinspre Dorohoi spre Botoșani.La un moment dat, o tânără în v...

Subprefectul Daniela Lozneanu: "Este un nou început pentru mine. Îmi doresc..."

astăzi, 11:59
51

Daniela Lozneanu, noul subprefect al județului Botoșani, intră de marți în pâine, aceasta prelunându-și oficial atribuțiile după învestirea în funcție.Prezent...

Sâmbătă, la Botoșani: Tradiționalul concert de colinde, în prezența ÎPS Teofan!

astăzi, 11:52
73

Mitropolia Moldovei și Bucovinei invită botoșănenii la tradiționalul Concert de colinde "Bucuria Nașterii Domnului", care are loc în fiecare sfârșit de an, în prezen...