Polițiștii nu sunt de acord cu interzicerea radarelor neinscripționate: Radarele ascunse au scăzut drastic numărul accidentelor!

Poliţiştii cred că şoferii nu vor mai fi atât de responsabili în trafic dacă dispare elementul surpriză. În zonele în care există radare ascunse, spun ei, în ultimii ani a scăzut drastic numărul de accidente rutiere.

Polițiștii nu sunt de acord cu interzicerea radarelor neinscripționate: Radarele ascunse au scăzut drastic numărul accidentelor!

Radarele ascunse după tufe sau montate pe mașini neinscripționate pot deveni istorie. Un proiect legislativ avizat deja de Comisia Juridică a Senatului spune că toate radarele Poliției, fixe sau mobile, trebuie să fie semnalizate, unele inclusiv cu indicator rutier și amplasate la vedere.

Până acum, pe autostradă şoferii goneau în viteză nebună, fără să ştie că pe pasarelă sau într-o maşină trasă pe dreapta era un radar. Situaţia se va schimba, dacă Parlamentul va vota iniţiativa, relatează stirileprotv.ro.

Radarul pus la o distanţă de 2 kilometri faţă de echipajul care opreşte efectiv şoferii vitezomani va dispărea, asadar. După intrarea în vigoare a noilor prevederi, echipajele vor fi nevoite să stea la o distanţă de 10 metri unul faţă de celălalt. Şi echipajele care folosesc radare de tip pistol trebuie să stea cu ele la vedere. Mai mult, poliţiştii trebuie să rămână lângă maşină şi să ţină dispozitivul în mână, astfel încât să fie văzuţi de şoferi.

Poliţiştii cred însă că şoferii nu vor mai fi atât de responsabili în trafic dacă dispare elementul surpriză. În zonele în care există radare ascunse, spun ei, în ultimii ani a scăzut drastic numărul de accidente rutiere.

Cristian Andrieș, Direcția Rutieră: “Având în vedere faptul că viteza rămâne una dintre cauzele principale ale accidentelor rutiere, poliţiştii utilizează aparatele de depistare şi constatare a celor care încalcă regimul legal de viteză în special, în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor pe acest fond”.

Dacă poliţiştii vor folosi maşinile neinscripţionate şi după intrarea în vigoare a noilor prevederi, ar putea fi sancţionaţi. Iar procesul-verbal de contravenţie va deveni nul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...