Lider sindical din Poliţie, confirmă ce bănuiau toţi şoferii: Poliţiştii au o normă de amenzi pe care trebuie să o îndeplinească

Poliţiştii au o normă de amenzi pe care trebuie să o îndeplinească pentru ca şefii lor să se poată lăuda cu rezultatele la bilanţ şi chiar s-a ajuns la o competiţie între aceştia, declară liderul filialei Neamţ a Sindicatului Poliţiştilor Europol, agentul principal Ioan Cănărău.

Liderul filialei Neamţ a Sindicatului Poliţiştilor Europol, agentul principal Ioan Cănărău, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că şefii poliţiştilor îi evaluează în funcţie de ”cât de plină le este tolba cu sancţiuni la sfârşit de an”.

”Poliţiştii de la Ordine Publică şi de la Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Neamţ sunt evaluaţi lunar, semestrial şi anual şi în funcţie de numărul de amenzi pe care le dau. Noi nu suntem de acord cu acest indicator stabilit de Inspectoratul General al Poliţiei. Eu vorbesc aici despre Poliţia Neamţ, dar cred că, la nivel naţional, în 90% dintre cazuri e la fel. Nu este corect deloc, pentru că se creează astfel o competiţie între agenţi, pentru a obţine calificativul de «Foarte bine» la final de an”, a spus Cănărău.

Potrivit acestuia, un poliţist ar trebui evaluat după alte criterii, respectiv în funcţie de cum este văzut de comunitatea în cadrul căreia lucrează.

Liderul Sindicatului Poliţiştilor Europol Neamţ a spus că agenţii care au cele mai multe amenzi primesc un calificativ superior, dar şi că agenţii au o normă tocmai pentru ca şefii lor să se poată lăuda cu rezultatele la bilanţ.

”Se face o medie a contravenţiilor într-un an, iar şeful hotărăşte unde te afli. Cel care nu are suficiente amenzi nu primeşte un calificativ de Foarte bine, ci doar Satisfăcător. Nu putem fi de acord cu aşa ceva! E o «boală», o problemă de mentalitate, rămasă de pe vremea comunismului şi e în detrimentul cetăţeanului. La Rutieră au existat agenţi care au fost trimişi la finalul zilei înapoi pe teren, pentru că nu au venit cu destule amenzi în tolbă!”, a explicat Cănărău.

Acesta a adăugat că scopul ar fi ca statul să adune cât mai mulţi bani la buget, dar nici măcar acest lucru nu se întâmplă. Potrivit lui Cănărău, de fapt, ”statul nu ştie să strângă bani”, iar agenţii de Poliţie nu ar trebui niciodată să dea amenzi ”de frica şefului”.

”Sancţiunea cu amendă ar trebui să fie ultima soluţie. Unui om care, într-adevăr, greşeşte, i se poate da şi un avertisment, de exemplu. Însă, la noi, au rămas aceste metehne vechi, comuniste, din generaţie în generaţie, iar nimeni nu vrea să le schimbe. Un poliţist poate şi exagera, dacă se creează o astfel de competiţie, care nu este deloc sănătoasă!”, a mai spus Ioan Cănărău.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Restricții de apă în sute de localități din țară, printre care șapte orașe, inclusv Dorohoi. Oficialii Apelor Române fac apel la populaţie

Monday, 5 August 2024

„În prezent, coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este de 78,59% (în scădere faţă de săptămâna trecută când era de 79,77%). Menţinem &ic...

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Sunday, 7 July 2019

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019. ...

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Sunday, 7 July 2019

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety.   Sursa: News.ro Citeste mai mult AICI