Planul concret de creare a Uniunii Statelor Europei a fost gândit încă din 1943, de un ministru al Germaniei naziste!

Planul concret de creare a Uniunii Statelor Europei a fost gândit încă din 1943, de un ministru al Germaniei naziste!
Economistul şi politologul român Radu Golban, stabilit în Elveţia, a găsit în arhive recent desecretizate şi publicate în Germania un document şocant: planul de creare a Uniunii Statelor Europene, elaborat încă din martie 1943 de Joachim von Ribbentrop, ministru de externe al Germaniei naziste în perioada 1939-1945.

În luna august a acestui an, în cadrul unei întâlniri în Paris, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi-au exprimat intenţia de a crea "un guvern nou al zonei euro", organism care să fie condus în următorii doi ani şi jumătate de actualul preşedinte al Uniunii Europene, Herman von Rompuy. De asemenea, la 28 august, ministrul muncii din guvernul german, Ursula von der Leyen, văzută ca unul dintre posibilii succesori ai actualului cancelar, a declarat: "Obiectivul meu sunt Statele Unite ale Europei, urmând exemplul altor state federale, precum Elveţia, Germania sau SUA".

În acest context, când ideea creării Statelor Unite ale Europei pare, într-adevăr, un foarte probabil destin al continentului, un material descoperit de Radu Golban, economist şi politolog român stabilit în Elveţia, printre documentele publicate de curând de Fundaţia "Dr. Rath" din Germania, aduce în prim-plan o informaţie şocantă: în 1943, în plin război mondial, ministrul de externe al Germaniei naziste, Joachim von Ribbentrop, elaborase un plan concret de creare a ceea ce el denumea Uniunea Statelor Europene.

Ţinta documentului, hegemonia nemţească

"Documentul a fost publicat prima oară în 24 iulie anul acesta, de fundaţia respectivă, în baza actelor originale ale procesului de la Nürnberg (n.r. - desfăşurat între 1945-1949, prin procesul de la Nürnberg au fost judecaţi şi condamnaţi pentru crime de război liderii rămaşi în viaţă ai Germaniei naziste), luate de pe microfilmele arhivei americane. Este vorba de documente care au fost clasificate drept secrete vreme de 60 de ani, scopul arhivei fiind de a aduce în atenţia opiniei publice aceste informaţii", a declarat pentru Libertatea Radu Golban.

Documentul invocat este semnat de însuşi Ribbentrop şi conţine trei secţiuni: ideile principale prin care Germania trebuie să acţioneze, în beneficiul propriu, pentru crearea Uniunii Statelor Europene, o anexă ce conţine un "formular" ce ar fi trebuit să fie însuşi actul de constituire al acelui megastat european, ambele din 21 martie 1943 şi dispoziţia emisă de Ribbentrop, în 5 aprilie 1943, prin care hotăra crearea în cadrul Ministerului de Externe german a unei "Comisii pentru Europa" ce urma să analizeze şi să elaboreze documentele necesare înfăptuirii acelui plan.

Printre ţările enumerate ca participante "în prima linie" a constituirii acelei uniuni este menţionată şi România, ca aliat, în acel moment, al Reichului condus de Adolf Hitler.

Intenţia lui Ribbentrop - o dominaţie germană a continentului, sub "masca" unei Uniuni de ţări suverane doar pe hârtie - era afirmată în finalul documentului: "Este deja clar acum că Europa viitoare poate să existe dacă hegemonia Germaniei Mari poate fi afirmată cu succes. Garantarea acestei hegemonii este de aceea condiţia de bază pentru noua ordine".


Radu Golban (37 de ani), născut în Timişoara, este politolog, jurist, şi doctor în ştiinţe economice. Este stabilit în Elveţia. El a descoperit, anul trecut, datoria istorică de aproape 19 miliarde de euro pe care Germania o are încă din anii ’30 către România.


Citeste mai mult pe libertatea.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
82

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
74

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
143

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...