Petre Daea anunță despăgubiri pentru pesta porcină: "Nu rămâne niciun cetățean nedespăgubit, bani vin și de la UE"

Petre Daea anunță despăgubiri pentru pesta porcină: "Nu rămâne niciun cetățean nedespăgubit, bani vin și de la UE"

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat marți că sunt întocmite 1.603 dosare de despăgubire pentru pesta porcină africană, iar banii vor fi alocați în urma rectificării bugetare, existând și fonduri europene pentru aceste despăgubiri.

„Din datele pe care le avem de la ANSVSA, din 1.603 dosare până la această dată care au fost întocmite și solicitate, au fost plătite până la această dată 82 de dosare”, a spus Petre Daea, într-o conferință de presă, conform Mediafax.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu președintele ANSVSA, care are buget separat de Ministerul Agriculturii, se așteaptă rectificarea bugetară pentru a da poziție bugetară, pentru că nimeni nu a putut să prevadă în poziția bugetară, se așteaptă rectificarea bugetară pentru alocarea sumelor și pentru a fi platite despăgubirile”, a mai spus ministrul Agriculturii, citat de stiripesurse.ro.

Petre Daea a precizat că „nu rămâne niciun cetățean nedespăgubit”, iar despăgubirea „se dă de la bugetul statului, apoi se folosește mecanismul prevăzut de Regulamentul 652 al Comisiei Europene”. Regulamentul „spune foarte clar că aceste despăgubiri pe documentele prezentate de ANSVSA, banii respectivi vor veni de la Uninunea Europeană”, a mai spus ministrul Agriculturii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...