Ovidiu Portariuc, despre situația deputatului Andrei Dolineaschi, anchetat de DNA: "Poziția mea este aceeași ca și în cazul domnului Flutur"

Ovidiu Portariuc, despre situația deputatului Andrei Dolineaschi, anchetat de DNA: "Poziția mea este aceeași ca și în cazul domnului Flutur"
Președintele organizației județene a PSD Botoșani, Ovidiu Portariuc, îi acordă prezumția de nevinovăție deputatului Andrei Dolineaschi, urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul vicepreședintelui Consiliului Județean Satu-Mare.

Portariuc spune că până la o decizie definitivă a judecătorilor are aceeași poziție vizavi de situația lui Dolineaschi pe care o are și față de co-președintele PNL, Cătălin Flutur.

“În cazul colegului nostru Andrei Dolineaschi poziția mea este aceeași ca și în cazul domnului Cătălin Flutur atunci când a fost pus și dumnealui sub acuzare de către DNA. Eu cred că trebuie să separăm politica de justiție, trebuie să așteptăm să vedem decizia judecătorilor. Cetățenii și oamenii politici trebuie să respecte legea și există prezumția de nevinovăție. Cred că până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, atât Andrei Dolineaschi, cât și Cătălin Flutur, din punctul meu de vedere sunt nevinovați. Indiferent dacă sunt colegi de partid sau adversari politici poziția este aceeași, cred că ambii beneficiază de prezumția de nevinovăție", a spus Ovidiu Portariuc.

Procurorii îl acuză pe Andrei Dolineaschi de săvârşirea a două infracțiuni de complicitate la folosirea influenței sau autorității, de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

 

Spune-ne opinia ta