Oficialii municipalităţii dorohoiene reacţionează la criticile şefului de la Permise

Afirmaţiile şefului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor în privinţa modului de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere au atras criticile municipalităţii dorohoiene, care acuză lipsa de comunicare.

Oficialii municipalităţii dorohoiene reacţionează la criticile şefului de la Permise

Comisarul Marian Ciornea, şeful Serviciului Permise, a spus, în cadrul şedinţei Comisiei de Siguranţă a Traficului Rutier, că este îngrijorător faptul că sunt candidaţi care într-o oraş ca Dorohoiul nu reuşesc să treacă de proba de traseu, în condiţiile în care nu sunt îndeplinite condiţiile minime de trafic şi semnalizare. "Mă întreb cât este de corect faţă de cei care dau examenul la Botoşani, nu mai zicem de Iaşi, Bacău şi Paris", a spus cms. Marian Ciornea.

O altă problemă care trenează de ani de zile şi pe care autorităţile din Dorohoi nu o văd este cea a asigurării unui spaţiu cu condiţi decente pentru examinatori, dar şi pentru candidaţi. "Acel loc de întâlnire care este un teren, a fost asfalt, e cu gropi, bălţi, nu are nici cea mai mică amenajare, toaletă publică nu mai zic, un adăpost de ploaie, vânt, soare şi chiar nu s-a sesizat nimeni dintre autorităţile în drept", a mai spus şeful Serviciului Permise.

În replică, viceprimarul municipiului Dorohoi, Lucian Stelian Topalagă, a transmis un comunicat de presă.

"Referitor la articolul din 22 iunie, apărut în presa locală, prin care şeful Serviciului Permise Auto din cadrul IPJ Botoşani îşi exprimă nemulţumirea asupra candidaţilor din municipiul Dorohoi care, potrivit dumnealor, nu se ridică la nivelul celor din Botoşani, Iaşi, Bacău şi Paris, considerăm următoarele:
1. Semnalizarea rutieră în municipiul Dorohoi este stabilită în colaborare cu Comisia de circulaţie din care face parte şi şeful Biroului Rutier, cu respectarea Codului Rutier, pentru o circulaţie fluentă, civilizată, în condiţiile unui trafic în creştere. 2. Administraţia publică locală nu a stabilit niciun teren ca „loc de întâlnire”. Un astfel de loc rebuie solicitat, închiriat, şi amenajat/ întreţinut de administratorii firmelor care au ca obiect de activitate instruirea candidaţilor prin şcolile de şoferi. Aceşti administratori au obligaţia de a colabora cu administraţia publică locală pentru a nu crea disconfort în trafic la ore de vârf, în zonele aglomerate, devenind o adevărată problemă pentru circulaţia rutieră din municipiu.
Regretăm faptul că persoane care nu au purtat niciun dialog cu autorităţile publice locale din Dorohoi îşi permit să facă evaluări cu privire la gestionarea treburilor publice de pe raza municipiului nostru”
, arată viceprimarul Topalagă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
20

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
301

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
176

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...