Noile reguli pentru închirierea ANL-urilor

Noile reguli pentru închirierea ANL-urilor
Specialiștii din sistemul sanitar și învățământ vor putea închiria locuințe construite de Agenția Națională de Locuințe, potrivit unei hotărâri aprobate ieri de Guvern.

"Locuințele pentru tineri destinate închirierii vor fi repartizate inclusiv pentru tinerii specialiști din învățământ și sănătate, atât din fondul de locuințe nou construite, cât și din cele pentru care au fost reziliate de drept contractele de vânzare cu plata în rate", a comunicat ieri Guvernul.

Prin noua hotărâre Executivul modifică și completează normele privind funcționarea Agenției Naționale pentru Locuințe. Cea mai importantă schimbare se referă la vârsta beneficiarului, care a fost majorată, de la 35 de ani, la 35 de ani plus o perioadă de 36 de luni.

Analizarea cererilor pentru închirierea locuințelor se va face de către comisii sociale, constituite de către primarul localității, pe baza criteriilor specificate în noile norme de aplicare a legii, arata evz.ro.

Cum obții o locuință mai mare

Administratorii locuințelor de tip ANL își vor putea da acordul pentru racordarea/debranşarea locuinţelor la/de la reţelele de utilităţi; îmbunătăţirile care se aduc locuinţelor la solicitarea chiriaşului; ieşiri din indiviziune etc. Aceiași administratori vor putea decide schimbarea locuinței unui chiriaș cu o alta, dacă acesta din urmă își schimbă starea civilă sau își schimbă locul de muncă într-o altă zonă etc. De asemenea, dacă la prima repartiție nu s-a putut asigura o suprafață potrivită raportat la numărul de persoane, administratorul poate decide alocarea unei locuințe mai mari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fondatorul Zilelor Nordului: „În ăștia șapte ani s-au adunat povești cât pentru o sută”

astăzi, 11:04
47

Omul care a pus bazele, alături de fratele său, celui mai mare festival din nordul României, în cel mai nordic oraș al acesteia, a vorbit despre începuturile evenimentului care un...

Mai puțin de jumătate din botoșănenii plecați în Europa vor să se mai întoarcă acasă!

astăzi, 09:25
287

În timp ce campaniile anumitor partide politice induc ideea că viața în alte state ale Europei, loc în care pleacă românii, nu este chiar “roz”, și chiar se dis...

Partidul Dreapta Liberală își alege candidatul la Președinția României la cinema!

astăzi, 08:57
160

În timp ce celelalte partide din România au ales Bucureștiul ca loc de desfășurare a congreselor de desemnare a candidatului la președinția României, Partidul Dreapta Liberală ...