Noile reguli pentru închirierea ANL-urilor

Noile reguli pentru închirierea ANL-urilor
Specialiștii din sistemul sanitar și învățământ vor putea închiria locuințe construite de Agenția Națională de Locuințe, potrivit unei hotărâri aprobate ieri de Guvern.

"Locuințele pentru tineri destinate închirierii vor fi repartizate inclusiv pentru tinerii specialiști din învățământ și sănătate, atât din fondul de locuințe nou construite, cât și din cele pentru care au fost reziliate de drept contractele de vânzare cu plata în rate", a comunicat ieri Guvernul.

Prin noua hotărâre Executivul modifică și completează normele privind funcționarea Agenției Naționale pentru Locuințe. Cea mai importantă schimbare se referă la vârsta beneficiarului, care a fost majorată, de la 35 de ani, la 35 de ani plus o perioadă de 36 de luni.

Analizarea cererilor pentru închirierea locuințelor se va face de către comisii sociale, constituite de către primarul localității, pe baza criteriilor specificate în noile norme de aplicare a legii, arata evz.ro.

Cum obții o locuință mai mare

Administratorii locuințelor de tip ANL își vor putea da acordul pentru racordarea/debranşarea locuinţelor la/de la reţelele de utilităţi; îmbunătăţirile care se aduc locuinţelor la solicitarea chiriaşului; ieşiri din indiviziune etc. Aceiași administratori vor putea decide schimbarea locuinței unui chiriaș cu o alta, dacă acesta din urmă își schimbă starea civilă sau își schimbă locul de muncă într-o altă zonă etc. De asemenea, dacă la prima repartiție nu s-a putut asigura o suprafață potrivită raportat la numărul de persoane, administratorul poate decide alocarea unei locuințe mai mari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Muncii va trimite scrisori fiecărui pensionar privind recalcularea veniturilor. Decizia, luată după o discuție cu Dragnea și Dăncilă

astăzi, 21:53
174

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat sâmbătă seară că ministerul său va trimite pensionarilor câte o scrisoare în care vor fi informați în legătură cu situația ...

Încă un tramvai a sărit de pe șine. S-a întâmplat în zona industrială - FOTO

astăzi, 19:23
402

Săptămâna și incidentul pe liniile de tramvai! Botoșănenii spun că o tragedie se poate întâmpla în orice clipă, atrăgând atenția asupra pericolului pe care ...

Memoria zilei: Geniul din Botoșani care a revoluţionat ingineria, învăţământul tehnic şi domeniul construcţiilor de poduri!

astăzi, 18:22
271

Născut la Botoșani, Elie Radu a fost, în egală măsută, un luptător pentru drepturile profesionale ale inginerilor, a stimulat şi a îndrumat creația inginerească. A deținut şi fu...