Noi detalii despre accidentul mortal de la Darabani, din Ajunul Paștelui! Cu ce viteză zburau pe șosea cei doi șoferi!

Noi detalii despre accidentul mortal de la Darabani, din Ajunul Paștelui! Cu ce viteză zburau pe șosea cei doi șoferi!
Noi detalii ies la iveală în cazul accidentului din Darabani, din Ajunul Paștelui, în urma căruia o tânără și-a pierdut viața după o cursă ilegală de mașini. Expertiza criminalistică efectuată a relevat faptul că cei doi șoferi circulau cu viteză excesivă.

Florin Stănescu și Emil Bujor au fost trimiși la finele săptămânii trecute în judecată de procurori, fiind acuzați de mai multe infracțiuni, cea mai gravă fiind cea de "omor".

Redăm mai jos comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani:

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Florin Stănescu, în vârstă de 45 de ani, din mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj, şi Emil Bujor, în vârstă de 47 de ani, din oraşul Darabani, jud. Botoşani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tentativă la omor calificat, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.

S-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 30 aprilie 2016, în jurul orei 17.50, după ce au consumat băuturi alcoolice, inculpaţii au decis să efectueze o întrecere neautorizată pe principala arteră de circulaţie din oraşul Darabani (intens circulată la acel moment, având în vedere că era seara de Înviere), cu intenţia de a dovedi fiecare calităţile autoturismelor deţinute. 

În acest scop, Florin Stănescu s-a urcat la volanul autoturismului marca Audi A6, iar Emil Bujor la volanul autoturismului marca Audi A5 cu numărul de înmatriculare, pe care le-au condus pe str. 1 Decembrie din oraş, circulând paralel unul faţă de celălalt şi ocupând, astfel, ambele sensuri de circulaţie. 

Cei doi au rulat cu viteze ce depăşeau cu mult limita de viteză legală în localitate, respectiv Florin Stănescu cu 146-148 km/h, iar Emil Bujor cu 148-150 km/h, conform expertizei criminalistice efectuată în cauză. 

În aceste împrejurări, inculpaţii nu au mai putut observa din timp că din sensul opus circula autoturismul VW Golf condus regulamentar de numita Dănăilă Anda Mădălina, iar pe sensul lor de mers se deplasa un atelaj hipo, condus de Hriţcu Florentin şi, implicit, nu au putut evita impactul cu acestea. După ce, iniţial, între maşinile inculpaţilor a avut loc o coliziune tangenţial laterală, autoturismul inculpatului Florin Stănescu, care se deplasa pe contrasens, a intrat frontal în autoturismul condus de tânăra Dănăilă Anda Mădălina, iar cel condus de inculpatul Emil Bujor a lovit din spate atelajul hipo.

În urma accidentului, a rezultat decesul victimei Dănăilă Anda Mădălina, iar celălalt ocupant al vehiculului, Dănăilă Şerban Giovani, a necesitat 70-80 zile îngrijiri medicale pentru vindecare; de asemenea, au suferit leziuni şi persoanele care se aflau în atelajul hipo, astfel: Cliveţ Ghiorghi – 100-120 zile îngrijiri medicale, Prodan Constantin – 11-12 zile îngrijiri medicale şi Hriţcu Florentin – 14-15 zile îngrijiri medicale pentru vindecare.

În urma recoltării a câte două probe biologice de sânge de la cei doi inculpaţi, conform normelor medico-legale, a reieşit că Florin Stănescu prezenta o alcoolemie de 1,50 g‰, respectiv 1,35 g‰, iar Emil Bujor prezenta o alcoolemie de 1,10 g‰, respectiv 0,90 g‰.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se caută un nou director la o instituție de sănătate din Botoșani

astăzi, 09:15
23

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a scos la concurs postul de director general la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani.Termenul limită pentru depunerea dosareor de &i...

La apariția unui caz de coronavirus într-un hotel sau restaurant, se închid doar secţiunile afectate

astăzi, 09:09
34

În cazul apariţiei de cazuri de infectare cu noul coronavirus într-un hotel sau restaurant, dacă acesta are stabilite circuite diferite, nu se va închide întreaga unitate, ci...

Nova Apaserv anunță programul casieriilor din data de 8 iunie

astăzi, 09:04
17

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță utilizatorii că în data de 8 iunie, toate casieriile vor avea program cu publicul în intervalul orar 09:00-17:00.