DE ACORD? Un parlamentar propune ore de sport, sambata, pentru elevi!

DE ACORD? Un parlamentar propune ore de sport, sambata, pentru elevi!
Un parlamentar propune minimum doua ore suplimentare de educatie fizica, saptamanal, in invatamantul preuniversitar. Proiectul prevede ca profesorii de sport sa fie platiti dublu pentru orele sustinute sambata.

Aceste ore de sport ar fi facultative si ar urma sa fie organizate si la sfarsitul saptamanii, de regula in ziua de sambata. Initiatorul propunerii legislative, deputatul PSD Florin Gheorghe, vrea de asemenea ca orele de sport sa fie incluse cu valoare dubla in norma didactica.

In plus, orele de educatie fizica din unitatile de invatamant de stat si private se poate organiza in asociere cu federatiile sau cluburile sportive.

Cum isi motiveaza parlamentarul propunerea? Prin necesitatea combaterii obezitatii. Florin Gheorghe, parlamentar PSD de Constanta, citeaza statisticile care arata o crestere substantiala a numcarului de cazuri de obezitate infantila, arata Hotnews.ro.

Deputatul arata ca scaderea ponderii activitatii sportive in educatia copiilor duce si la micsorarea bazei de selectie pentru sportul de performanta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
436

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
146

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
416

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...