Grătar de weekend, pe... trotuar!
BOTOSANI

 Grătar de weekend, pe... trotuar!
1.500 de lei, cea mai scumpă "consumaţie" într-un bar din Botoşani! Tot în weekendul care tocmai s-a încheiat, o femeie a fost amendată cu 1.000 de lei pentru că a ieşit la grătar... pe trotuar!

Ultima zi a săptămânii care tocmai s-a încheiat va scoate din buzunarele câtorva botoșăneni suma de 9.700 de lei, în urma amenzilor primite de la jandarmi pentru fapte de încălcare a ordinii și liniștii publice, a legislației privind actele de comerț sau a legii privind desfășurarea activităților de picnic, informează Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul IJJ Botoşani.

1500 de lei vor avea de achitat doi frați din municipiul Botoșani, care au petrecut duminică seara într-un bar de pe strada Nicolae Iorga, după care, pe fondul cosumului de băuturi alcoolice, au început să facă scandal și să adreseze injurii barmanului, refuzând să părăsească localul. 

Un echipaj de jandarmi a ajuns în scurt timp la locul apelului, aplanând conflictul și luând măsurile legale de sancționare contravențională a celor doi scandalagii, care nu au dorit să coopereze cu forțele de ordine.
 
Nu mai puțin de 1000 de lei a fost sancțiunea aplicată de jandarmi unei femei, care nu a găsit un loc mai potrivit să facă gratar, decât pe trotuarul străzii Independenței, în apropierea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, deranjând locatarii imobilelor din apropiere.

"​Conform prevederilor legii privind activitățile de picnic, desfăşurarea acestora în afara zonelor special amenajate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 la 3000 de lei, existând posibilitatea legală de a achita jumătate din minimul amenzii în 48 de ore de la data încheierii sau comunicării procesului-verbal, în cazul în care contravenientul dorește acest lucru", informează IJJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
185

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
187

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
270

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...