Mini Cheeseburgers din reţeaua Carrefour, retras de la vânzare

Mini Cheeseburgers din reţeaua Carrefour, retras de la vânzare

Persoanele care au achiziţionat Mini Cheeseburgers din reţeaua Carrefour sunt anunţate să nu consume aceste produsele, ci să le distrugă sau să le aducă în magazinele de unde le-au cumpărat.

Anunțul a fost făcut de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) care susține că în acest produs s-a detectat prezenţa peste limite a contaminantului oxid de etilenă. Contaminantul a fost găsit în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului.

ANSVSA a făcut anunțul după ce în acest sens a fost transmisă chiar o alertă europeană.

„Vă informăm că societatea Bretzel Burgard, a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului Mini Cheeseburgers 155G Carrefour, ca urmare a unei alerte europene privind prezenţa peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului.

Carrefour România S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Mini Cheeseburgers 155G Carrefour, Cod EAN: 3560070953837, Loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021″, se arată în anunţul Carrefour, publicat pe site-ul ANSVSA.

Potrivit sursei citate, oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, se menţionează în informarea transmisă de Carrefour către consumatori, publicată pe site-ul ANSVSA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
139

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
31

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
233

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...