Pensiile şi salariul minim vor creşte „în perioada următoare”

Pensiile şi salariul minim vor creşte „în perioada următoare”

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunțat că pensiile şi salariul minim vor creşte „în perioada următoare”, fără a avansa însă un procent sau o dată.

Florin Cîţu a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă revenirea economiei, despre care a vorbit, va însemna şi creşterea salariului minim, aşa cum au cerut sindicaliştii, respectiv cu 100 de lei brut.

„Ştiţi foarte bine că am spus că pensiile vor creşte în fiecare an în perioada următoare. Vom vedea care va fi dinamica, dar vor creşte în fiecare an. Da, ai nevoie de creştere economică pentru a creşte şi pensiile şi salariile şi creşterea economică se va reflecta în creşterea pensiilor şi a salariilor”, a răspuns Cîţu.

În privinţa creşterii salariului minim, ministrul Finanţelor a spus că ar dori să fie păstrată o formulă pe care a lansat-o anul trecut, aceea de a nu penaliza dinamica salariului minim în ani cu contracţie bugetară sau cu scădere a economiei.

Întrebat dacă vor creşte pensiile cu 26% anul viitor, Cîţu a răspuns că pensiile vor creşte, dar nu are un procent pe care să îl avanseze.

„Nu am un procent pe care aş putea să îl avansez, dar vă pot spune că vor creşte pensiile în fiecare an în următoarea perioadă”, a mai spus ministrul Florin Cîţu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
443

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
58

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
76

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...