Mini Cheeseburgers din reţeaua Carrefour, retras de la vânzare

Mini Cheeseburgers din reţeaua Carrefour, retras de la vânzare

Persoanele care au achiziţionat Mini Cheeseburgers din reţeaua Carrefour sunt anunţate să nu consume aceste produsele, ci să le distrugă sau să le aducă în magazinele de unde le-au cumpărat.

Anunțul a fost făcut de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) care susține că în acest produs s-a detectat prezenţa peste limite a contaminantului oxid de etilenă. Contaminantul a fost găsit în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului.

ANSVSA a făcut anunțul după ce în acest sens a fost transmisă chiar o alertă europeană.

„Vă informăm că societatea Bretzel Burgard, a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului Mini Cheeseburgers 155G Carrefour, ca urmare a unei alerte europene privind prezenţa peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului.

Carrefour România S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Mini Cheeseburgers 155G Carrefour, Cod EAN: 3560070953837, Loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021″, se arată în anunţul Carrefour, publicat pe site-ul ANSVSA.

Potrivit sursei citate, oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, se menţionează în informarea transmisă de Carrefour către consumatori, publicată pe site-ul ANSVSA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
8

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
37

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
16

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...