Minciunile spuse în instanţă transformă un martor în inculpat: s-a convins de asta şi un botoşănean trimis în judecată!

Minciunile spuse în instanţă transformă un martor în inculpat: s-a convins de asta şi un botoşănean trimis în judecată!
"Jur că voi spune adevărul şi că nu voi ascunde nimic din ceea ce ştiu. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!" se rosteşte în sala de judecată, cu mâna pe Biblie, atunci când urmează să faci o depoziţie într-un caz. Numai că adevărul a fost o noţiune relativă pentru un botoşănean care a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă!

În mai anul trecut, Marian B. a fost chemat în instanţă ca martor într-un caz de lipsire ilegală de libertate, căruia îi căzuse victimă un bărbat suspectat de vecini că ar fi furat. Patru dintre ei au decis să facă dreptate- l-au luat pe sus pe bărbat, l-au băgat într-o maşină, l-au dus undeva în lunca Siretului, unde i-au aplicat o corecţie corporală şi l-au adus înapoi.

Marian B. văzuse toată scena, ba chiar dăduse declaraţii la Poliţie, atunci când agenţii anchetau fapta. Numai că atunci când a fost chemat în instanţă, Marian B. a dat o altă declaraţie, în totală contradicţie cu ce spusese anterior poliţiştilor, asta în condiţiile în care jurase că va spune adevărul.

Mai mult, a dat vina pe poliţişti pentru declaraţiile anterioare, susţinând că "a fost pus să le scrie după declaraţiile altora, că poliţistul i-ar fi dictat iar el a scris, acesta spunându-i că dacă nu scrie după dictare îl bagă la puşcărie pentru mărturie mincinoasă", după cum se arată în documentele de la instanţă.

Marian B. nu s-a oprit aici. Fiind audiat în calitate de suspect, ulterior de inculpat pentru mărturie mincinoasă, bărbatul a susţinut că îşi menţine declaraţiile date în instanţă, deşi cei patru acuzaţi de lipsire de libertate fuseseră şi condamnaţi pentru asta. Mai mult, a refuzat şi testarea cu aparatul poligraf.

În aceste condiţii, bărbatul a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă. Tot minciuni au spus în instanţă alţi doi martori, însă când au fost confruntaţi, şi-au retras declaraţiile, astfel că nu au mai suportat rigorile legii.

 

Spune-ne opinia ta