Meteorologii anunţă temperaturi reduse, dar normale pentru perioada pe care o traversăm. Estimări pentru următoarele zile
BOTOSANI

Frigul şi ploile abundente din ultimele zile poate ne-au dezamăgit, dacă ne gândim la cât de frumos a început luna martie, cu soare, cu temperaturi generoase pentru această perioadă. Putea fi mai rău, însă.

Meteorologii anunţă temperaturi reduse, dar normale pentru perioada pe care o traversăm. Estimări pentru următoarele zile

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Mai exact, fără masa de aer cald împinsă dinspre spațiul euro-asiatic, precipitaţiile din ultimele zile ar fi adus încă un val de ninsori, or cu siguranţă nimeni nu-şi doreşte zăpadă la mijloc de martie, când tocmai ne apucăm să ne aranjăm grădinile de primăvară. Aşa că ne putem consola cu ideea că ploile nu fac rău, ci pregătesc pământul pentru ce urmează.

Dacă maxima zilei de duminică abia a urcat la 6ºC, minima nopţii va fi de 3ºC. Ploile vor continua şi la noapte, dar mai slabe cantitativ. Cerul este mai mult acoperit iar vântul suflă slab, cu unele intensificări predominant din sector nord- vestic. Luni, temperaturile vor oscila între 8ºC şi 3ºC iar averse de ploaie îşi vor face simţită prezenţa dimineaţă. Apoi cerul se va mai degaja dar nu suficient cât să vedem soarele. Vântul va sufla mai mult dinspre nord.

Marţi, peisajul meteorologic va conţine un cer mai mult acoperit şi un vânt ce va sufla cu unele intensificări dinspre nord- vest. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 9ºC şi 2ºC. Ziua de miercuri nu va fi mult diferită, astfel că ne vom mulţumi cu o maximă de 11ºC şi cu o minimă de 4ºC. Cerul va fi noros în mare parte, iar vântul îşi va păstra direcţia şi intensitatea.

Joi, temperaturile vor avea valori cuprinse între 9ºC şi 1ºC. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări, predominant din sector nord- vestic, viteza putând depăşi chiar 40 de kilometri la oră. Vineri, în schimb, cerul se va curăţa de nori astfel că vom avea parte de soare, iar acest lucru va sălta puţin şi temperatura maximă, care va ajunge la 10ºC. În timpul nopţii, minima va coborî însă la 1ºC.

Weekend-ul va avea un aspect uşor diferit faţă de restul săptămânii, deoarece se va mai încălzi, cerul va fi mai degajat de nori astfel că ne vom putea bucura de vreme. Sâmbătă, temperaturile vor oscila între 14ºC şi 4ºC. Cerul va fi parţial noros iar vântul va sufla slab la moderat dinspre sud- est. Duminică, cerul va fi mai mult noros, însă temperaturile vor avea valori cuprinse între 15ºC şi 6ºC. În cursul nopţii sunt însă posibile averse.

 

Spune-ne opinia ta