Medicii ne indeamna la cumpatare!

Medicii ne indeamna la cumpatare!
Foarte prezente pe masa de Craciun sau Revelion, mezelurile de porc si fripturile trebuie consumate rar si in cantitate mica, acest lucru fiind valabil si pentru prajituri, tort, cozonac si alte dulciuri.

Avand in vedere ca a trecut perioada de post, trecerea la consumul de alimente ce contin multe proteine, lipide si glucide trebuie sa se faca intr-un mod progresiv.

O alternativa pentru friptura de port este cea de curcan, care are o valoare calorica mai scazuta. Carnea trebuie consumata cu legume, care ajuta foarte mult la absorbtia grasimilor si la tranzitul intestinal. Carnea, pestele, ouale sau branzeturile pot fi combinate cu salate si legume sau cu muraturi. Tot cu muraturi si salate se pot combina si produsele din cereale, cartofi sau fasole.

Pe tot parcursul mesei, consumul de apa nu trebuie sa lipseasca pentru ca ajuta la o mentinere activa a sistemului digestiv. De asemenea, este foarte important ca mesele sa nu fie luate in graba, existand riscul de inec si disconfort digestiv.

Alimentele trebuie mestecate bine si pentru a avea o digestie buna, se va manca incet.

Dupa o masa copioasa, a doua zi sunt recomandate supele, hidratarea cu lichide precum ceaiuri si sucuri naturale. Persoanele care se stiu bolnave, diabeticii, cardiacii sau cei care sufera de alte afectiuni gastro - intestinale trebuie sa aiba mare grija la alimentele pe care le consuma si la continutul acestora.

Cardiacii vor fi mult mai atenti la alimentele si preparatele care contin o cantitate mare de sare. Afumaturile si mezelurile care contin foarte multa sare nu sunt recomandate in cantitati mari celor care sufera de hipertensiune arteriala.

Potrivit medicilor, foarte putine sunt medicamentele care dau reactii adverse in combinatie cu un paharel de alcool. Alimentele proaspete nu trebuie sa lipseasca din alimentatia de sarbatori a bolnavilor cronici.

Diabeticii si in mod special cei care iau antidiabetice orale nu trebuie sa consume alcool si sa isi ia tratamentul la orele prestabilite.

Sarmalutele, carnatii nu sunt recomandate persoanelor care au boli cronice gastro - intestinale.

In schimb, este recomandat consumul unei fripturi pregatite la gratar sau la aburi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
1

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
120

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
23

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...