Masura de criza: Romanii isi muta afacerile in Bulgaria!

Multe companii romanesti si grecesti au inceput sa-si transfere operatiunile in Bulgaria, din cauza costurilor mai reduse din aceasta tara, in incercarea de a evita efectele crizei economice, relateaza presa bulgara si elena, citata de site-ul novinite.com.

Firmele romanesti au inceput sa se mute in masa in Bulgaria, din cauza crizei financiare globale, a precizat ieri cotidianul bulgar Standart.

Orasul bulgar de granita Ruse a cunoscut deja o crestere semnificativa a firmelor de inchiriere de proprietati si preconizeaza continuarea acestei tendinte si in cursul lui 2009.

Aceasta migrare a afacerilor a aparut din cauza costurilor operationale mai reduse din Bulgaria, cu pana la 40 la suta, potrivit unor experti.

Salariile pentru angajati, platile pentru asigurari si facturile la electricitate sunt mult mai mici, sustine Kamen Kolev, directorul Asociatiei industriale bulgare.

Kolev a mai precizat ca si companiile multinationale din Grecia incep sa-si mute atentia catre Bulgaria din aceleasi motive. Acesta a adaugat ca salariul mediu din Bulgaria este de 267 Euro, in timp ce in Grecia este de 1.400 Euro.

Ziarul elen Vima a conchis ca sansa unor costuri mai ieftine atrag companiile grecesti si multinationalele catre Bulgaria, afirmand ca Tate&Lyle Grecia, Unilever, compania din Statele Unite Crown Cork & Seal, precum si firma germana Triumph au initiat procedurile de mutare sau deja s-au mutat in nord.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
128

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
96

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
162

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...