Managerul spitalului din Dorohoi demontează acuzele aduse de către Șoptică. „Voi căuta să mă mențin în afara disputelor politice”

Managerul spitalului din Dorohoi demontează acuzele aduse de către Șoptică. „Voi căuta să mă mențin în afara disputelor politice”

Directorul Spitalului Municipal din Dorohoi, Bogdan Anton, a replicat senatorului liberal Costel Șoptică, referitor la acuzele de ignoranță și ineficiență managerială aduse de către cel din urmă. Medicul a emis un comunicat de presă prin care a contrariat declarațiile liderului PNL Botoșani, aducând în atenție problemele cu care s-a confruntat de la debutul epidemiei până în prezent.

Redăm, în continuare, dreptul la replică transmis de către Bogdan Anton:

În legătură cu declarația de presă din 22.05.2020 a dl.Senator PNL Costel Soptica va prezint punctul de vedere al managerului Spitalului Municipal Dorohoi , Dr. Bogdan Anton (raspunzand punctual la afirmatiile denigratoare și vădit tendențioase aduse ) :

De la desemnarea ca și spital Covid a Spitalului de Urgență Mavromati , Spitalul Municipal Dorohoi a fost nevoit să preia cazurile non Covid din tot judetul Botoșani. Spitalul Dorohoi a îndeplinit și îndeplinește în continuare cu fruntea sus aceasta sarcina dificila in condițiile unui buget și unei dotări materiale și umane de spital municipal și nici pe departe de cele ale unui spital judetean 

Colaborarea cu DSP Botoșani ca reprezentant în teritoriu al Ministerului Sănătății și cu CJSU a fost permanent promptă și adecvată situațiilor apărute . În calitate de membru al Grupului de Suport tehnic al CJSU am fost prezent la toate convocările primite. În acest sens solicit la randul meu un punct de vedere al acestor instituții , având în vedere că nu am fost atenționat in nici un fel de faptul că nu colaborez. Din contra, consider că sunt într-o relație de colaborare chiar buna cu DSP BT.

In TOATA activitatea managerială de până acum am respectat întocmai legislația și metodologiile folosite in combaterea pandemiei Covid 19
Reacția la primele cazuri apărute a fost promptă, izolând suspecții , efectuând anchete epidemiologice, dezinfectand zonele afectate, organizând circuite specifice Covid/non Covid înaintea multor altor entități medicale .

Ulterior , transmiterea comunitara extinsă a virusului a făcut să apară și în spitalul nostru -ca și în multe alte spitale din tara- cazuri de personal pozitiv , cazuri pe care le-am manageriat corect și prompt. De aceea la noi nu s-au închis secții de spital .

Din cele 67 de cazuri din rândul personalului , 57 au fost personal medical și 44 de persoane sunt vindecate .

Personalul a fost instruit periodic și la zi cu metodologiile , dovada fiind procesele verbale ale angajaților.

În perioada atât de grea de la începutul pandemiei am reușit ca, prin eforturi imense financiare și umane sa ne asiguram necesarul de echipamente de protecție și biocide și acestea au fost repartizate tuturor angajaților .Nu se pot face afirmații calomnioase in acest sens deoarece stau dovada bonurile de consum din aceste luni.

Deși ne-am confruntat cu lipsa unui medic epidemiolog in spital, am reușit doar cu eforturile și cunoștințele avute sa întocmim anchete epidemiologice bune, evident că perfectibile, dar folositoare . 

Foi de observație incomplete au fost descoperite într-un procent de sub 5 la sută din cele verificate , multe chestionare Covid nefiind trimise la noi de către Spitalul Mavromati care ne-a transferat pacienții. 

Toate aceste aspecte au făcut obiectul a doua controale de la DSP Bt și DSP Iași , ale căror rezultate au fost copiate parțial și trunchiat in acel comunicat de presă . 

Vă asigur că ambele controale au fost încheiate doar cu recomandări de bun simț și nici cu avertismente și nici cu amenzi, fapt ce denotă că , așa cum s-a exprimat și unul din membrii echipelor de control " in condițiile date v-ați descurcat mai bine ca multe alte spitale ".

Toate aceste adevăruri enumerate succint mă fac să declar public faptul că mi-am făcut datoria corect și sacrificând timp și familie pentru ca toți pacienții și angajații Spitalului Dorohoi sa fie in siguranță .

Nu sunt implicat politic, nu sunt membru al nici unui partid, și de aceea nu vad de ce in introducerea la acest comunicat se face referire la un partid politic.

Am cautat și voi căuta în continuare sa mă mențin în afara disputelor politice , dar solicit ca orice afirmație care se face la adresa mea și  a Spitalului Dorohoi sa fie și dovedită. A denigra munca unor oameni ( și mă refer aici nu numai la conducerea spitalului cât și la toți cei care ne-am zbătut de la începutul pandemiei sa ajutam oamenii în suferință) este un lucru de necalificat acum , mai ales că situația epidemiologica in care ne aflam este departe de a se incheia.

Îmi cer eu scuze Domnului Primar al Municipiului Dorohoi  pentru situația neplăcută in care a fost pus de niste afirmații nefondate, bazate pe nimic și cu vădită tentă politică. 

Vă asigur in continuare că toate eforturile mele , ca și manager, cât și ale colectivului Spitalului Dorohoi vor fi canalizate total către binele populației care ni se adresează.

Manager Spital Municipal Dorohoi
Dr. Bogdan Anton

(foto: Realitatea Dorohoiană)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
99

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
57

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
57

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...