Luna mai la Botoșani: 5 persoane au fost găsite la muncă fără acte, iar 3 persoane au suferit accidente de muncă

Luna mai la Botoșani: 5 persoane au fost găsite la muncă fără acte, iar 3 persoane au suferit accidente de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă de la Botoșani a anunțat astăzi că în cursul lunii mai 2020, în domeniul Relaţii de Muncă, au fost efectuate controale la un număr de 58 angajatori din județul Botoșani, cu un număr de 3187 salariaţi, din care 1982 femei.

“Au fost constatate 64 deficienţe, pentru care au fost dispuse 64 măsuri. Au fost sanctionaţi 6 angajatori, au fost aplicate 9 sancţiuni, din care 4 avertismente şi 5 amenzi, în valoare totală de 116.000 lei. Au fost depistatate 5 persoane desfăşurând muncă nedeclarată, fiind aplicate 5 amenzi în valoare de 100.000 lei”, a anunțat astăzi Cristian Leo Kohut, inspectorul – şef al ITM.

Instituția a mai aplicat sancţiuni pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la timpul de muncă, dar și pentru nerespectarea prevederilor legale privind registrul de evidenţă al salariaţilor în format electronic.

De asemenea, tot în cursul lunii mai 2020, în cadrul domeniului Securitate şi Sănătate în Muncă au fost efectuate controale la un număr de 54 agenţi economici, fiind constatate 86 neconformităţi şi au fost dispuse 102 măsuri. Au fost aplicate 80 sancţiuni contravenţionale, din care 78 avertismente şi 2 amenzi în valoare totală de 13.000 lei.

“Au fost înregistrate 3 persoane accidentate în accidente de muncă, toate soldate cu incapacitate temporară de muncă. 6 evenimente au fost comunicate în această lună de către angajatori către ITM; 3 evenimente au fost cercetate de către angajator şi avizate de către ITM” se mai precizează într-un comunicat al ITM Botoșani.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de către ITM, în cadrul domeniilor Sănătate şi Securitate în Muncă şi Control Relaţii de Muncă în cursul lunii mai 2020 este de 129.000 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
47

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
150

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
303

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...