Libertate cumparata cu 85.000 de lei!

Libertate cumparata cu 85.000 de lei!
Un tanar de 23 de ani, din localitatea Stefanesti, care se ocupa de contrabanda cu tigari, a reusit sa scape de inchisoare, dupa ce a platit prejudiciul adus bugetului de stat, dar si o cautiune pentru eliberarea sa. 85.000 de lei este suma pe care barbatul a platit-o pentru a fi liber.

Pe 22 octombrie 2010, dupa ce l-au monitorizat o perioada de timp, politistii au descins la locuinta lui Daniel T., unde acesta traia impreuna cu iubita, si au gasit peste 7.500 de pachete cu tigari de contrabanda, din Republica Moldova. In aceeasi zi, barbatul a fost arestat preventiv, fiind acuzat de contrabanda, evaziune fiscala si detinere de produse accizabile in afara antrepozitului fiscal.

Tanarul a stat in arest pana pe data de 8 noiembrie, cand a fost pus in liberate, dupa ce a platit la Directia Regionala de Accize si Operatiuni Vamale Iasi suma de 65.527 de lei, reprezentand contravaloarea prejudiciului adus bugetului de stat, dar si alti 20.000 de lei, reprezentand cautiunea. Daniel T. a fost nevoit sa achite si o amenda administrativa in valoare de 1.000 de lei, iar in cazul in care nu ar fi platit toti acesti bani, risca opt ani de inchisoare.

“Imediat dupa ce a achitat suma de 85.000 de lei, tanarul de 23 de ani a fost pus in liberate si scos de sub urmarirea penala. 20.000 de lei a fost cautiunea stabilita de instanta de judecata, iar 65.527 de lei a fost valoarea prejudiciului, compus din trei elemente, acciza, TVA-ul şi taxele vamale, a declarat Aurel Simion, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

Potrivit noilor reglementari legislative, daca prejudiciul adus bugetului de stat este mai mic de 50.000 de euro, si este recuperat, contrabandistii si evazionistii pot fi liberi.

Tanarul din Stefanesti trebuie insa sa fie acum cu mare bagare de seama. Si asta pentru ca, daca pe parcursul a cinci ani savarseste o fapta de natura penala, va ajunge direct in spatele gratiilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
5

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
272

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
163

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...