La un pas de tragedie: Flacari in apropierea Spitalului de Copii, dupa ce o conducta de gaz a fost sparta! - FOTO

La un pas de tragedie: Flacari in apropierea Spitalului de Copii, dupa ce o conducta de gaz a fost sparta! - FOTO
Alerta la Pompieri, E.ON Gaz si Politie dupa ce o conducta de gaz, sparta de muncitori, a luat foc! Totul s-a petrecut in urma cu scurt timp, pe Aleea Pinului (zona Bulevard), in apropierea Spitalului de Copii.

Din cate se pare, muncitorii care montau niste tevi la reteaua de termoficare au atins o conducta de gaz, care a luat imediat foc.



Echipaje de la E.ON Gaz si Pompieri au ajuns imediat la fata locului. Prima masura a fost stingerea flacarilor si oprirea alimentarii cu gaz.

In zona au venit si politisti, precum si o echipa de criminalisti. 
 



UPDATE, ora 13.40: Oamenii care locuiesc in zona spun ca au auzit o bubuitura foarte puternica, iar cand au iesit afara au vazut flacari, care ajungeau pana la etajul 2, suflul exploziei fiind atat de puternic incat geamurile de termopan de la parter au fost sparte.



"Muncitorii care lucrau la tevile de apa calda si caldura i-am vazut ca sudau cu o butelie. La un moment dat am auzit o bubuitura puternica si am vazut o flacara mare si pe muncitori fugind. Dupa ce au spart conducta s-au ascuns. Cand i-am vazut cu butelia cum sudeaza, chiar m-am gandit ca ar putea face o nenorocire", a spus un martor la incident.



Deoamdata, nimeni dintre cei responsabili de producerea acestui incident nu a dorit sa comenteze. Din primele date, lucrarea apartine Aqua Term, iar executia, care consta in mansonarea tevilor de caldura, era facuta de angajati ai firmei Isoplus Bihor.

Reprezentantii E.ON Gaz, de la Iasi, spun ca alimentarea cu gaz in zona va fi sistata cel putin 3 ore. 



"Putin inainte de ora 13.00, IJSU Botosani a fost sesizat despre faptul ca s-a produs un incendiu pe strada Aleea Pinului. La sosirea garzii de interventie s-a constatat ca ardea gazul emanat dintr-o conducta sparta. S-au luat masuri de racire a zonei afectate, precum si a materialelor conbustibile din zona, pentru a impiedica extinderea incendiului la locuintele din imediata vecinatate. Exista, pericol avand in vedere distanta dintre focarul incendiului si locuintele cetatenilor", a precizat plutonier major Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul IJSU Botosani.




 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
47

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
25

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...