La Botoşani, tăcerea complice naşte monştri: Fetiţă lăsată pradă poftelor animalice ale propriului tată!

La Botoşani, tăcerea complice naşte monştri: Fetiţă lăsată pradă poftelor animalice ale propriului tată!

   observatorulph.ro

Au ştiut ce se întâmplă şi nu au făcut nimic, au văzut cu ochii lor cum un suflet este chinuit de cel care i-a dat viaţă şi s-au temut să vorbească. Doi ani de zile, o copiliţă a fost folosită de propriul tată ca o bucată de carne şi nimeni, nici măcar mama ei, nu a sesizat situaţia autorităţilor.

Vorbim de o mamă şi doi vecini care au fost martori prea tăcuţi şi prea lipsiţi de reacţia în faţa unei crime, în adevăratul sens al cuvântului şi aşa cum dicţionarul o defineşte: infracțiune care prezintă un grad ridicat de pericol social și pe care legea o sancționează cu pedepsele cele mai mari!

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani l-au trimis în judecată pe Mihai L., pentru viol în formă continuată asupra propriei fiice. Copila care acum are 11 ani era violată din 2013 de tatăl ei, un individ de 31 de ani, din Flămânzi.

Abuzarea fetiţei se derula sub ochii mamei

Ceea ce este revoltător pentru orice om raţional este faptul că toate astea se petreceau cu ştiinţa mamei ei care dormea alături de celelalte trei fetiţe în aceeaşi cameră şi care îşi auzea fiica cea mare plângând şi împotrivindu-se gesturilor individului care o agresa, în loc să o protejeze. Mai mult, vecina familiei ştia de la bun început ce trai are fetiţa acasă, pentru că, nemaiputând ţine în suflet atâta durere, micuţa îi mărturisise femeii la ce chinuri este supusă, dar de frică aceasta nu a făcut nimic. I-a povestit însă unui alt vecin, acesta reproşându-i individului comportamentul anormal. Cei doi vecini o mai găzduiau pe fetiţă când aceasta fugea de acasă, să scape de bătăi şi de abuzurile sexuale ale tatălui.

Anchetatorii arată că individul şi partenera de viaţă trăiesc în concubinaj de aproape 12 ani, din relaţie rezultând patru fete cu vârste între şase luni şi 11 ani. Cu liniuţă în dreptul numelui tatălui din certificatele de naştere, mama nu a făcut nimic pentru a-şi înregistra fiicele pe numele tatălui lor, pe motiv că acesta nu deţine acte de identitate. Cei doi părinţi sunt analfabeţi, nu au locuri de muncă, iar sărăcia din casa lor este cunoscută de toată lumea, preotul Parohiei fiind cel care a făcut nenumărate apeluri la omenia enoriaşilor pentru a ajuta familia.


În ciuda ajutorului primit, cei doi părinţi nu s-au mobilizat pentru a le asigura fetiţelor un trai mai bun, ci au tot aşteptat ajutorul semenilor. Familia se afla şi în monitorizarea Serviciului de Asistenţă Socială a Primăriei Flămânzi, după cum spunea primarul Dan Oloeriu, şi a fost ajutată în repetate rânduri cu bani şi bunuri, însă asistenţii sociali nu şi-au dat seama niciodată de drama care se derula în casa individului.

Agresorul, descris ca extrem de violent

Tatăl fetiţelor este cunoscut în sat ca beţiv, violent, care îşi agresează constant întreaga familie şi care cheltuie toţi banii pe care îi câştigă muncind cu ziua pe băutură şi ţigări, nepăsându-i că fetiţele lui nu au ce mânca. Ba mai mult, dacă pe fiica cea mare o abuza sexual, pe celalalte fetiţe le agresa fizic şi verbal, ameninţând cu incendierea casei. De altfel, preotul paroh a şi fost cel care a descoperit grozăvia care avea loc în căsuţa familiei, cu ocazia vizitei de Crăciun. Atunci l-a surprins pe individ în pat cu fiica cea mare, fetiţa dând semne că este traumatizată. Când a luat-o la întrebări pe mamă despre ce se întâmpla în casă, femeia i-a povestit despre abuzuri.

Descoperirea preotului a pus în mişcare toate rotiţele sistemului, fetiţele fiind luate din casă iar individul băgat după gratii. De altfel, Mihai L. se află şi acum în arest preventiv, aşteptându-şi judecata. În faţa anchetatorilor, individul şi-a schimbat declaraţiile. Dacă iniţial a recunoscut un raport sexual cu fiica cea mare, ulterior a declarat că de fapt a vrut să întreţină raport sexual cu propria-i fiică dar a renunţat din cauza "văicărelilor" fetei.

Copila se află şi acum într-un centru de protecţie a minorului, unde beneficiază de consiliere psihologică, iar specialiştii au de luptat cu traumele copilei pentru a o readuce pe linia de plutire, astfel încât să-şi trăiască viaţa altfel.

 

Spune-ne opinia ta