Judecătorii pun la plată o firmă de construcţii pentru o maşină avariată
BOTOSANI

Judecătorii pun la plată o firmă de construcţii pentru o maşină avariată
O instanţă a Tribunalului Botoşani va decide definitiv cine trebuie să plătească pentru o maşină stricată pe un drum din municipiul Botoşani. Şi asta asta după ce una dintre părţi a făcut apel la decizia Judecătoriei Botoşani.

S-a întâmplat în urmă cu aproape cinci ani, când un botoşănean circula cu autoturismul pe strada Săvenilor, la acel moment aflată în reparaţii, în cadrul proiectului privind reabilitarea inelului de străzi. La intersecţia cu străduţa Radu Mihnea (vezi foto Google Earth), pe fondul denivelărilor carosabilului, a frânat şi a lovit cu roata din stânga gura de canal ce se iţea în mijlocul drumului decopertat. Cum era de aşteptat, maşina a suferit avarii, iar omul a apelat la societatea de asigurări să-i achite reparaţiile.

Ceea ce Omniasig a şi făcut, numai că imediat s-a îndreptat în instanţă împotriva Nova Apaserv, Municipiului Botoşani, prin primar, şi a Consiliului Local, precum şi a chematei în garanţie, societatea Conrec, constructorul care efectua lucrările.

Cei patru pârâţi, dacă punem la socoteală şi Conrec-ul, au fost obligaţi să achite Omniasig suma de 2.460,97 lei cu titlu de daune delictuale precum şi dobânda legală aferentă acestei sume la care să se adauge şi cheltuielile de judecată.
Şi asta pentru că s-a dovedit că pe tronsonul pe care s-a produs accidentul se executau lucrări la partea carosabilă, fără a fi semnalizate. Mai mult, instanţa a admis cererea primarului municipiului Botoşani de chemare în garanţie a societăţii, pentru ca aceasta să achite 2.460,97 lei cu titlu de daune delictuale, precum şi dobânda legală aferentă acestei sume plus cheltuieli de judecată.

Cum era de aşteptat, Conrec a declarat apel la decizia Judecătoriei, acesta fiind înregistrat în urmă cu două zile la Tribunalul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta