Intervenţii pe drumurile din judeţ!

Ninsoarea i-a scos pe drumari la treabă, utilajele acţionând pe drumurile din judeţul Botoşani încă din cursul nopţii.

Intervenţii pe drumurile din judeţ!

Pe drumurile naţionale se intervine deja de câteva ore, acţionând 19 utilaje. De asemenea, au fost împrăştiate peste 100 de tone de material antiderapant. Probleme deosebite nu au fost semnalate. În zona Darabani au fost unele porţiuni unde vântul a bătut mai tare şi a adus zăpada pe şosea, dar utilajele au intervenit imediat pentru curăţarea carosabilului.

Şi pe drumurile judeţene se intervine, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă. Toate utilajele au fost scoase din baze şi acţionează pentru curăţarea carosabilului. Potrivit Dispeceratului Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, în zona Darabani se înregistrează viscol la sol, dar care nu pune probleme utilajelor de deszăpezire.

Până pe 9 februarie, meteorologii au emis o avertizare meteo de ninsori şi precipitaţii însemnate cantitativ. Pe parcursul zilei de marţi (7 februarie), va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei şi zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile.

Începând din cursul nopţii de marţi spre miercuri (7/8 februarie), în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte, iar în sud-estul ţării, începând din după-amiaza zilei de miercuri (08 februarie), treptat vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...55 km/h.

Trecător şi pe arii restrânse se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei şi în Bărăgan.

 

 

Spune-ne opinia ta