IN SFARSIT: Se lucreaza la Dealu Mare! - FOTO

IN SFARSIT: Se lucreaza la Dealu Mare! - FOTO
Drumul de la Dealu Mare intra, in sfarsit, in reparatii! Este vorba despre noua varianta, care a mai fost reabilitata acum trei ani, dar care a fost inschisa chiar inainte de receptia finala a lucrarilor, pentru ca o portiune din drum s-a surpat din cauza alunecarilor de teren, solutia tehnica adoptata de constructor la acea vreme dovedindu-se a fi de prisos.

De cateva zile, firma care a castigat licitatia pentru refacerea drumului, de altfel aceeasi care a fexecutat si lucrarile anterioare, a trimis o parte din utilaje si muncitori, incepand deja organizarea de santier.



Desi la un moment dat s-a luat in calcul realizarea unui viaduct, intrucat costurile sunt foarte mari, s-a renuntat la aceasta solutie.

"Ei acum organizeaza santierul si de saptamana viitoare vor incepe efectiv lucrarile de refacere a drumului. Se va stabiliza terenul cu un stabilizator chimic, vor fi amenajate canale pentru colectarea apei de pe versanti. Reprezentantii firmei care se ocupa cu refacerea drumului au spus ca vor sa il termine pana la intrarea in iarna", a spus Liviu Mihalache, directorul Sectiei Drumuri Nationale Botosani.



Costurile cu reconstructia drumului depasesc sase milioane de lei.

Pana cand vor fi gata lucrarile, soferii care circula dinspre sau catre Vama Stanca-Costesti vor trebui sa o faca tot pe vechea varianta. Potrivit directorului Sectiei Drumuri National, firma care se va ocupa de refacerea noii sosele va face unele lucrari de intretinere si la drumul vechi, care de asemenea este afectat de alunecarile de teren.
 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
27

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
324

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
182

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...