Impreuna, putem salva un copil!

Impreuna, putem salva un copil!
Cancerul a lovit-o la doar 7 anisori! Raluca Petras are acum 8 ani si jumatate si in urma cu un an si jumatate a fost diagnosticata cu leucemie. Disperarea i-a cuprins pe parinti cand medicii i-au dat teribila veste.

Traiesc dintr-un salariu de asistent personal al Micutei, de doar 600 de lei. Cei mai multi bani se duc lunar pe medicamente, regim si transportul la Iasi, unde Raluca face chimioterapie. Mai au insa un copil de 14 ani de crescut.

Un copil care a invatat sa sufere alaturi de parintii sai si care a invatat sa nu ceara niciodata nimic. Nu isi mai pot stapani lacrimile. Noaptea nu mai au somn. Traiesc intr-un cosmar care parca nu se mai termina. Elena si Dumitru Petras din comuna Vorona au doi copii. Doua fetite frumoase si cuminti. Acum un an si jumatate aveau tot ce isi doreau.

O familie fericita, dar mai ales sanatoasa. O vizita la medic insa le-a schimbat radical viata. Fetita lor de nici 7 anisori a inceput sa se simta rau. Slabise foarte mult, spun cu ochii in lacrimi parintii. Nu mai comunica, nu se mai juca cu ceilalti copii. Asa ca parintii au decis sa ii faca un set de analize. Au inmarmurit de durere cand medicul le-a dat rezultatele.

Elena Petras, mama: Noi am banuit ca ar fi avut viermi. Si am mers la medicul de familie la care suntem inscrisi, sa ne dea sa facem un set de analize la Botosani, la Spitalul de copii, sa vedem ce are fetita, ca sa putem sa urmam un tratament, in momentul in care am mers si am facut analizele si s-ar fi depistat din start ca ar avea leucemie.

Cei patru membri ai familiei Petras traiesc doar dintr-un salariu de 600 de lei. Capul familiei a muncit 24 de ani intr-o fabrica din Botosani. Nici pe el boala nu l-a iertat si in urma numeroaselor internari in spitale, barbatul a fost dat afara. Se simte neputincios. Isi vede zilnic copilul luptandu-se cu boala, insa nu il poate ajuta.

Dumitru Petras, tata: Nu mi-a venit a crede asa ceva. Am si eu un an si jumatate de cand o tin numai intr-un stres, si sunt si eu bolnav. Va rog frumos sa ma credeti . Ma culc seara si tot visez.

In ultimile 18 luni, fetita a stat mai mult prin spitale. La Iasi, la Spitalul de Copii Sfanta Maria, micuta si-a facut foarte multi prieteni. Prieteni care i-au inteles suferinta. Pentru a supravietui, micuta are nevoie de medicamente, un regim alimentar strict si de sedintele de chimioterapie.

Din pacate, cu cei 600 de lei, familia nu prea poate sa faca mai nimic. Are deja datorii neachitate de la inceputul acestui an.

Raluca are nevoie de ajutor pentru a duce o viata mai buna! Iar dumneavoastra o puteti face sunand la numarul de telefon 0231531100 sau puteti depune bani in contul deschis la BCR pe numele Petras Elena RO02RNB004108060117 0001. Drama unui copil lovit fara mila de boala, Sambata, incepand cu ora 9.30, in cadrul emisiunii Reporter Tele M.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
15

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
177

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
29

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...